1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Kool
  5. Savooiekool
  6. Winterse nasi goreng met spekreepjes mager varkensvlees en spitskool

Winterse nasi goreng met spekreepjes mager varkensvlees en spitskool

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-01-2016

Ingrediënten 2 personen


125 gram witte rijst (ik heb basmatirijst gebruikt)
zout, peper
2 eieren
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
1.2 theelepel koenjit (gemalen geelwortel)
1 theelepel geraspte gemberwortel (je kunt in plaats hiervan ook 1/2 theel. djahé (gemalen gember) gebruiken)
2 sjalotjes (gepeld en gesnipperd)
2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
1 - 2 theelepel sambal oelek (afhankelijk van je smaak)
3 eetlepels ketjap manis
200 gram mager varkensvlees in reepjes gesneden (bijvoorbeeld een schnitzel)
100 gram reepjes mager rookspek
plm. 250 gram fijn gesneden spitskool (kan dus ook groene kool of savooiekool zijn)
1 dunne prei (schoongemaakt in kleine stukjes gesneden)
3 lente-uitjes (schoongemaakt in dunne ringetjes gesneden)


Verder heb je nodig


Koekenpan voor de eieren
wok


Heerlijke winterse nasi goreng met lekkere ei-reepjes.
Heerlijke winterse nasi goreng met lekkere ei-reepjes.

In mijn plakboek met oude recepten kwam in een recept tegen van Tip Culinair (1-2001) van een Winterse nasi goreng. Ik heb dat recept een beetje aangepast aan wat in huis had en aan mijn eigen smaak.
In eerdergenoemd recept werd groene kool gebruikt, maar dat had ik op dat moment niet. Wel spitskool. Nou die smaakte er ook heel lekker in.
Verder heb ik de in het recept genoemde trassi niet gebruikt, maar wel wat ketoembar en er nog wat ketjap aan toegevoegd. Ook heb ik de bereidingswijze wat aangepast.
Wij vonden dit een heerlijke variatie op de gebruikelijke nasi goreng. Echt iets om vaker te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat afkoelen.

Meng de reepjes varkensvlees met wat zout, koenjit, gemberwortel, ketoembar en ketjap manis.
Laat plm. 10 minuten intrekken.

Klop de eieren los met peper, zout en 1 eetlepel water.
Verhit 1 eetlepel olie in een Koekenpan en bak hierin een dunne omelet. Laat afkoelen.
Rol de omelet op en snij hem in smalle reepjes.

Verhit de rest van de olie in de wok.
Bak hierin de spekreepjes bruin en knapperig. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak heel even mee (1 minuut).
Doe het vleesmengsel erbij en bak dit heel even al omscheppend mee tot het vlees wat bruin en gaar is. (plm. 6 - 8 minuten).
Voeg nu de prei en de kool toe en bak deze ook al omscheppend mee ( plm. 10 minuten) tot de kool en de prei gaar zijn maar ook nog knapperig.
Meng de rijst door het groenten/vleesmengsel. Zorg dat alles goed warm wordt.
Maak op smaak met sambal en eventueel nog wat zout en peper.
En eventueel nog wat ketjap.
Roer op het laatst de lente-uitjes door de nasi.
Garneer de nasi met de omeletreepjes.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lekker met Indische gebakken uitjes, seroendeng, eventueel wat atjar.

Bron

Aangepast recept uit Tip Culinair 1-2001



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top