Knoflookbrood

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-01-2016
  • Knoflookbrood

    Knoflookbrood

    Knoflookbrood

  • Knoflookbrood

    Knoflookbrood

    Knoflookbrood

Voor dit recept raad ik je aan het deeg zelf te maken, het loont echt de moeite. Gebruik een keukenmachine of kneed het deeg met de hand.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor het deeg (2 porties*):

15 gram kristalsuiker
7 gram gedroogde gist
240 milliliter warm water
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels zout
350 gram patentbloem

Toppings:

3 eetlepels gezouten roomboter
verse peterselie naar smaak
3 teentjes knoflook
1 bol mozzarella
4 eetlepels Parmezaanse kaas

*De helft van het deeg vries je straks gewoon in, dit kun je later prima nogmaals gebruiken.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Doe de gist, kristalsuiker en het warme water in een grote kom en mix dit met de keukenmachine of een garde door elkaar tot het mengsel goed begint te bubbelen en te schuimen.

2. Voeg het zout, de olijfolie en de helft van de bloem toe en meng het geheel met deeghaken goed door elkaar. Voeg vervolgens beetje bij beetje meer bloem toe tot het deeg niet meer plakt. Zodra het deeg niet meer plakt kneed je het zes minuten goed door zodat de gluten hun werk kunnen gaan doen.

3. Vet een grote kom in met een beetje olie en vorm een bal van het deeg (doe eventueel de helft van het deeg nu in een diepvrieszak en vries dit in). Leg de deegbal in de kom en dek deze af met een beetje plasticfolie. Laat het deeg twee uur rijzen.

4. Maak ondertussen de kruidenboter. Zorg hiervoor dat de roomboter op kamertemperatuur is. Pers de teentjes knoflook uit en roer deze samen met een beetje peper en zout door de boter. Hak de verse peterselie fijn en schep ook deze door de knoflookboter.

5. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier. Mocht je een pizzasteen tot je beschikking hebben: gebruik deze dan!

6. Vorm een platte pizzabodem van het gerezen deeg. Smeer de kruidenboter royaal over de pizzabodem en verdeel de mozzarella en Parmezaanse kaas hieroverheen.

7. Bak het Garlic Bread in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Bron

http://www.ohmyfoodness.nl/omf-kookt/lunch-omf-eet/fastfood-friday-garlic-bread

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten