Boerenkoolstamppot met rode paprika, rode peper, rode ui en spekjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
In de supermarkt werd mijn aandacht getrokken door een zak boerenkool die er anders uitzag dan gebruikelijk. Bij nadere inspectie bleek dat er stukjes rode paprika, rode peper, en rode ui door de gesneden boerenkool zaten.
De combinatie op zich leek me wel lekker maar omdat ik boerenkool altijd samen met de aardappelen kook en de spekjes en uien samen apart van de rest bak stond het idee me een beetje tegen. Daarom heb ik het idee dus gebruikt en het op mijn eigen manier klaargemaakt.
Bedankt supermarkt voor het idee, het was erg lekker ;)
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gram gesneden boerenkool- 1500 gram kruimige aardappelen
- 150 gram gerookte spekreepjes
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- peper en zout
- scheut melk
- klont boter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 549,80 kcal |
Koolhydraten | 79,82 g |
Eiwitten | 19,11 g |
Vetten | 14,51 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Pel de ui en snij ze fijn, Maak de paprika schoon en snij in blokjes, snij de peper fijn en verwijder de pitjes. (Als je van pittig houd kun je ze gerust laten zitten)
Bereiding;
- Kook de boerenkool met de aardappelen gaar.
- Bak in een andere pan de spekreepjes, voeg de paprika, peper en uit toe en laat het geheel nog ongeveer 10 minuutjes stoven.
- Giet de aardappelen met boerenkool af en stamp dit fijn.
- Voeg melk, boter, peper en zout toe en stamp alles goed door elkaar tot een smeuïge massa.
- Voeg het paprika-, peper-, ui- en spekmengsel toe en meng alles goed door elkaar.
Serveertip
Lekker met een stuk worst of gehaktbal bij.