Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Vis, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2016
  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

  • Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

    Kreeftensoep met Hollandse garnalen

Kreeftensoep oftewel Bisque d'Homard is helemaal niet moeilijker te maken dan welke andere soep ook. Het enige lastige aan deze soep is om het kreeftenvlees uit het pantser te pulken. Maar met een beetje gereedschap en geduld komt ook dat helemaal goed.
Wij aten deze soep tijdens ons kerstdiner 2015. En omdat iedereen het zo lekker vond zet ik het recept hier neer om nooit meer te vergeten ;)
Ik heb een grote pan gemaakt want dan heb je er de dag erna ook nog plezier van en het gaat in dezelfde moeite door. Geen nood als je minder wil maken want de hoeveelheden uit dit recept zijn heel gemakkelijk te halveren.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- 2 (diepvries) kreeften
- 3 liter visbouillon (van visbouillonblokken)
- 2 wortelen
- 2 uien
- 1 flinke prei
- 2 st bleekselderij
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 dl cognac
- 2 dl droge witte wijn
- 500 ml (kook)room
- 50 gram boter
- olijfolie
- 2 laurierblaadjes (bij voorkeur verse)
- 2 takjes verse tijm
- 200 gram Hollandse garnalen
- enkele takjes verse dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Als je diepvrieskreeft gebruikt laat deze dan van te voren ontdooien.
- Maak de wortelen, uien, prei en bleekselderij schoon en snij alles in stukken, fruit dit allemaal zachtjes in de boter.
- Verhit in een andere pan wat olie en roer daar de paprikapoeder en cayennepeper doorheen. Bak hierin de kreeften 10 minuten.
- Verwijder het kreeftenvlees uit de staart en de scharen en bewaar dat in de koelkast. Zet de overgebleven delen van de inhoud en het pantser opzij. (Om de kreeft open te snijden leg je deze op de buik en snij je ze met een scherp mes van kop tot staart open)
- Blus het baksel van paprikapoeder en cayennepeper waarin de kreeft is gebakken af met de cognac en de witte wijn.
- Voeg dit mengsel toe aan de groenten en voeg tijm en laurier toe.
- Voeg dan de visbouillon, het pantser en de overblijfselen van de kreeft toe en laat dit geheel ongeveer 45 minuten zachtjes koken.
- Doe dan de bouillon door een zeef en pers er zoveel mogelijk smaak uit.
- Snijd het kreeftenvlees uit de staart en de scharen in stukjes en voeg dit toe aan de bouillon.
- Bind de soep met de room en maak op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep in borden en garneer met wat Hollandse garnaaltjes en een takje verse dille.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 07-01-2016

A.u.b. Erwin. Lekker smullen maar. Groetjes van Wilmie _O_

Delarosa avatar
Delarosa 06-01-2016

Ik neem deze van je mee Wilmie, net als de tip van Hans... Dank je wel en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 03-01-2016

Oke thanks. Gaan we de volgende keer proberen.

hans3333 avatar
hans3333 03-01-2016

schalen met wat room, peper en cognac in de blender , door een fijne zeef , super fond , liter visbouillin erbij , nieuwe kreeftensoep :)

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 03-01-2016

Bedankt voor het compliment Hans. Ik heb de schalen al meteen gebruikt voor de bouillon van deze soep ;) Groetjes van Wilmie _O_

hans3333 avatar
hans3333 03-01-2016

wat wordt ik toch blij van eigen foto,s :) tip: gebruik de schalen volgende keer voor een fond en vries het in

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten