Sinterklaas kapoentje taart

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 03-01-2016
  • Sinterklaas kapoentje taart

    Sinterklaas kapoentje taart

    Sinterklaas kapoentje taart

Sinterklaas kapoentje gooi wat in mijn schoentje! Ahum het is maar goed dat ik dit niet echt zing... ik heb kwaliteiten maar zingen is er niet een van :). Nee laat mij maar lekker bakken en dat heb ik dan ook gedaan met deze lekkere speculaas, pepernoot en sinaasappel kwarktaart. Versiering naar eigen invulling maar met een strikje eromheen is het net een echt cadeautje! Bekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op http://www.kootjekookt.nl. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/CuCHZpL6y8Q . Ik zou het erg leuk vinden als je, je zou willen abonneren op mijn youtubekanaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 pak speculaaskoeken
125 gram kruidnoten
Chocolade sinterklaas decoratie
100 gram witte basterdsuiker
2 perssinaasappels
200 gram witte chocolade
200 gram slagroom
500 gram volle kwark
1 theelepel koekkruiden
100 gram boter
Eventuele nog wat cacao voor de decoratie
1 mooi lint
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak je maar eens goed kwaad op die kruidnootjes stamp ze zo fijn als je kan. Ik doe dit door ze in een plastic zak te doen en er met een pan op te rammen… lucht erg op. Je kan het natuurlijk ook snel en saai in je keukenmachine doen. Smelt je boter en voeg deze toe aan je gestampte kruidnootjes is het niet nat genoeg en wordt het niet 1 mooi papje doe er dan wat sap bij van 1 van je sinaasappels. Hierna kan je koekmengsel in een springvorm. Wel handig om hier een bakpapiertje op de bodem te doen dan krijg je hem later ook los. Zet deze bodem nu voor een uurtje in de koelkast zodat deze hard kan worden. Ondertussen maak je de kwarkvulling. Begin met de witte chocolade au bain marie te smelten. Rasp de schil van 1 van je sinaasappels en doe deze bij de chocolade. Van de andere kan je eventueel partjes snijden en ook door je mengsel doen als je dat wilt. Ook heb je nog een beetje sap nodig voor in je mengsel ongeveer 25 ml. De kwark kan er ook bij. Meng alles goed door en voeg ook de koekkruiden toe en je suiker. Klop je slagroom lobbig en voeg deze ook toe aan het mengsel. Roer nog een keer goed door. Je vulling is nu alweer af. Als je bodem genoeg gekoeld heeft kan je, je speculaaskoeken aan de randen zetten. En hierna kan je de vulling erin gieten en strijk mooi glad. Ik doe dit met de bolle kant van een lepel. Voordat je hem kan gaan garneren zet je hem eerst zeker 2 uur in de koelkast of een nachtje dat is het beste. Als dit gebeurd is kan je, je taart naar eigen wens nog garneren. Het lint is wel belangrijk om de taart bij elkaar te houden. Heel veel plezier met Sinterklaas!

Serveertip

Maak hem op in een glaasje als toetje je bouwt hem dan hetzelfde op maar zo heeft ieder zijn eigen toetje met Sinterklaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten