Tiramisu, heerlijk nagerecht.

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-01-2016
  • Tiramisu, heerlijk nagerecht.

    Tiramisu, heerlijk nagerecht.

    Tiramisu, heerlijk nagerecht.

ik heb dit gerecht zelf een keer gelezen in een blad, ik maak er zelf altijd iets van, recreatief hoe kan ik nog verfijnen etc....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 mascarpone, 250 ml slagroom, 2 eieren, 1 1/2 pak lange vingers, 1 1/2 borrelglaasje di saronno, 1 kopje sterke espresso koffie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, spatel, espressoapparaat, hoge kom.

Bereidingswijze

In kom slagroom met 1 eetlepel witte basterdsuiker stijf kloppen. In een andere kom de eidooiers met de rest van de witte basterdsuiker tot een romig mengsel kloppen. De mascarpone in gedeelten door het eidooiermengsel mengen en vervolgens de slagroom luchtig door dit mengsel spatelen.
In ondiep schaaltje de amandellikeur met de koffie mengen. Eén derde van de lange vingers met de gesuikerde kant beneden kort (maar niet te kort) in deze koffie-likeur dopen en met de gesuikerde kant boven naast elkaar in een rechthoekige schaal leggen. Eén-derde van het mascarponemengsel hierover uitstrijken. Dit proces nog twee maal herhalen. Afdekken en een paar uur in de koelkast laten opstijven. Bij het serveren chocolade over de taart raspen of met cacopoeder bestuiven.

Bron

margriet

Serveertip

de schaal een klein laagje paneermeel in doen, anders wordt het te nat.
je kan dit ook 1 dage van te voren maken, als het opgestijfd is, smaakt het heerlijk, je kan het nog verfijnen, door een reep chocolade erboven te raspen...... et smakelijk tie amo!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten