Enchilada Kip met sour cream dip
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden.
Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig.
Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken.
De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria.
Ingrediënten 4 personen
2 grote kipfilets4 grote mais tortilla's
250 gr cherrytomaatjes
100 gr geraspte kaas
1 klein blikje mais (125gr)
1 klein blikje kidneybonen (125gr)
1 grote ui
2 tn knoflook
1 dl kippenbouillon
4 el zonnebloemolie
kruidenmix*
(*kruidenmix)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl korianderzaad
2 tl komijnpoeder
2 tl chili of cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 el oregano
1 tl zwarte peper
zout naar smaak
(sour cream dip)
230 ml mayonaise
1 klein kuipje zure room (of crème fraise )
1 tl dille
1 tl peterselie
mespuntje knoflookpoeder
mespuntje uienpoeder
zout en peper naar smaak
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 880,89 kcal |
Koolhydraten | 38,87 g |
Eiwitten | 32,15 g |
Vetten | 64,83 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, Staafmixer, koekenpan, steelpan, cocktailprikkers
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en de knoflooktenen, en snij de paprika in kleine stukjes.
Snij de kipfilets in kleine dunne plakjes van bv. 1x3cm en meng deze in een kom met de helft van de kruidenmix circa 15 gram en wat zonnebloemolie.
Spoel de mais en kidneybonen even met wat water en laat dit uitlekken.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg 2 el zonnebloemolie toe.
Fruit de fijngesnipperde knoflook en uien even aan en voeg vervolgens de kipstukjes toe.
bak de kipstukjes totdat deze de roze kleur kwijt zijn voeg dan de groenten toe en bak de even kort mee.
Pureer de de cherrytomaatjes met een staafmixer en giet dit in een steelpannetje.
Voeg de kippenbouillon , en de andere helft (15 gram van de kruidenmix toe en laat dit even zachtjes koken
Voeg vervolgens 50 gr gerapte kaas erbij en roer dit goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.
Giet de helft 2/3 van het tomatenmengsel over de kipstukjes en bewaar 1/2 voor later.
Laat de kipstukjes , groente en tomatenmengsel 2 a 3 minuten even zachtjes koken.
Smeer 4 tortilla in met een eetlepel crème fraise en schep 3 opscheplepels met kipvulling er op.
Rol deze op en zet vast met bv een cocktailprikker en leg deze in een beboterde ovenschaal.
Overgiet de enchilada's met het overgebleven tomatenmengsel en wat geraspte kaas.
Warm het even goed op in de oven totdat het kaas smelt en klaar.
Serveertip
Serveer de overgebleven crème fraise erbij.