Enchilada Kip met sour cream dip

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-01-2016
  • Enchilada Kip met sour cream dip

    Enchilada Kip met sour cream dip

    Enchilada Kip met sour cream dip

Er zijn verschillende soorten burrito's, Taco en Faijta recepten op het internet te vinden.
Deze zelf bedachte varriant van enchilada vind ik zelf erg lekker , maar let op is pittig.
Je kunt hem minder pittig maken door wat minder chili of cayennepepper te gebruiken.
De gebruikte kruiden zijn gebaseerd op de enchilada seasoningmix van het merk Santa Maria.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote kipfilets
4 grote mais tortilla's
250 gr cherrytomaatjes
100 gr geraspte kaas
1 klein blikje mais (125gr)
1 klein blikje kidneybonen (125gr)
1 grote ui
2 tn knoflook
1 dl kippenbouillon
4 el zonnebloemolie
kruidenmix*

(*kruidenmix)
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl korianderzaad
2 tl komijnpoeder
2 tl chili of cayennepeper
1 el paprikapoeder
1 el oregano
1 tl zwarte peper
zout naar smaak

(sour cream dip)
230 ml mayonaise
1 klein kuipje zure room (of crème fraise )
1 tl dille
1 tl peterselie
mespuntje knoflookpoeder
mespuntje uienpoeder
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, ovenschaal, Staafmixer, koekenpan, steelpan, cocktailprikkers

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en de knoflooktenen, en snij de paprika in kleine stukjes.
Snij de kipfilets in kleine dunne plakjes van bv. 1x3cm en meng deze in een kom met de helft van de kruidenmix circa 15 gram en wat zonnebloemolie.
Spoel de mais en kidneybonen even met wat water en laat dit uitlekken.
Zet een koekenpan op het vuur en voeg 2 el zonnebloemolie toe.
Fruit de fijngesnipperde knoflook en uien even aan en voeg vervolgens de kipstukjes toe.
bak de kipstukjes totdat deze de roze kleur kwijt zijn voeg dan de groenten toe en bak de even kort mee.

Pureer de de cherrytomaatjes met een staafmixer en giet dit in een steelpannetje.
Voeg de kippenbouillon , en de andere helft (15 gram van de kruidenmix toe en laat dit even zachtjes koken
Voeg vervolgens 50 gr gerapte kaas erbij en roer dit goed door totdat de kaas volledig gesmolten is.

Giet de helft 2/3 van het tomatenmengsel over de kipstukjes en bewaar 1/2 voor later.
Laat de kipstukjes , groente en tomatenmengsel 2 a 3 minuten even zachtjes koken.

Smeer 4 tortilla in met een eetlepel crème fraise en schep 3 opscheplepels met kipvulling er op.
Rol deze op en zet vast met bv een cocktailprikker en leg deze in een beboterde ovenschaal.
Overgiet de enchilada's met het overgebleven tomatenmengsel en wat geraspte kaas.
Warm het even goed op in de oven totdat het kaas smelt en klaar.

Serveertip

Serveer de overgebleven crème fraise erbij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 23-09-2017

We hebben dit vanavond gegeten, is hier in huis een blijvertje hoor. Heerlijk.

vakantie123 avatar
vakantie123 13-09-2017

Dit lijkt me heerlijk, ga ik snel maken.Jeannette

souvlaki avatar
souvlaki 02-06-2016

Gisteren gemaakt. We vonden het heerlijk!!!! Komt hier vaker op tafel! bedankt! Groeten Souvlaki

connieaarden avatar
connieaarden 01-04-2016

Gisteren gegeten en het was heerlijk. Kinderen willen het vaker op tafel. Dank je voor het delen.

ecureuil avatar
ecureuil 28-01-2016

Dit recept mag blijven hoor ! Ik heb , net als op de foto 5 rolletjes gemaakt, die we met z’n tweeën soldaat gemaakt hebben ( als hoofdgerecht en een voorgerecht was er niet, het toetje was heel klein). Wel een beetje aangepast ( ¼ van de cayenne, het knoflookteentje weggelaten, want er zat ook al knoflook in het kruidenmengsel, een mengsel van crème fraîche, mayonaise en dille gemaakt zonder andere kruiderij want het geheel is al pittig genoeg en net genoeg gemaakt om op de tortilla’s te smeren). Ik heb oude goudse als kaas gebruikt. Zo vonden we het perfekt ! Groetjes, Nelly

wijmie_ruiter avatar
wijmie_ruiter 17-01-2016

Vandaag gegeten, zit heerlijk uit te buiken. Ik had alleen geen paprika(ontbreekt in ingrediëntenlijst) maar met en stukje courgette was het ook superlekker!

Lammy1954 avatar
Lammy1954 13-01-2016

Mmm wat lijkt me dit lekker! Neem het recept graag mee. Groetjes Lammy

Delarosa avatar
Delarosa 08-01-2016

Lijkt me erg lekker, neem deze mee van je! Dankjewel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten