1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. Strudel di mele (Appelstrudel)

Strudel di mele (Appelstrudel)

Door: Schaer

  • Duits, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2015

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten voor deeg:
250 g Schär Kuchen&Kekse
125 g suiker
125 g boter (in dobbelsteentjes gesneden)
1 ei
geraspte citroenschil

Ingrediënten voor vulling:
2 appels (Golden Delicious of Jonagold, ca. 250 g)
30 g geraspte noten (amandelen of hazelnoten of walnoten)
30 g suiker
1 snufje kaneelpoeder
15 g sultanarozijnen
15 g pijnboompitten
1 el rum
Om te bestrijken: 1 eigeel gemengd met wat room.


Strudel di mele (Appelstrudel)
Strudel di mele (Appelstrudel)

Glutenvrije appelstrudel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Vorm van het meel op een werkvlak een bergje en maak in het midden een kuiltje.

Voeg suiker, boter, ei en de geraspte citroenschil toe in het kuiltje. Kneed alles met de handen snel tot een deeg. Vorm een rol, bedek deze met doorzichtige folie en laat hem 30 minuten rusten in de koelkast.

Voor de vulling:
De appels schillen, klokhuizen verwijderen, in acht partjes en in dunne plakjes snijden. Mengen met de rest van de ingrediënten en klaarzetten.

Rol het deeg met een deegroller rechthoekig (40 x 25 cm) uit tot een dikte van 3-5 mm en leg het voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.

De vulling op het deeg leggen, de deegranden met eigeel bestrijken, de Strudel dichtvouwen en een half uur in de koelkast laten staan.

De Strudel bestrijken met de eigeelslagroommix. 10 In een voorverwarmde oven op 180 gr. C in ongeveer 25 minuten bakken.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top