Vijgentaartjes met geitenkaas

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2015
  • Vijgentaartjes met geitenkaas

    Vijgentaartjes met geitenkaas

    Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze mooie taartjes komt uit de jubileumspecial van Smult en behoren tot de 10 allerlekkerste voorgerechten. Benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg,
ontdooid
2 eieren
75 ml slagroom
zout en peper
1 el verse tijmblaadjes
2 verse vijgen
1 rolletje zachte geitenkaas (100 g)
4 plakjes parmaham
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 metalen taartvormpjes (ø 10-12 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvormpjes (doorsnede 10-12 cm) met plakjes bladerdeeg. Druk de zijkanten goed aan en snijd overtollige deeg iets boven de rand van weg.
2. Klop in een kom eieren los met slagroom, wat zout en peper en tijmblaadjes. Schenk het eimengsel in de taartbodems.
3. Halveer vijgen en leg in elk vormpje een vijg met de snijkant naar boven. Snijd de uiteinden van rolletje geitenkaas weg en snijd het rolletje dan in 4 stukken. Leg de kaas naast de vijgen in de vormpjes. Drapeer ham naast de vijg en de kaas.
4. Zet de vormpjes op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Bron

Smult 10 jubileumspecial

Laatste reacties

JopieKatoenkuif avatar
JopieKatoenkuif 07-01-2021

Misschien klinkt het een beetje vijg, maar ik heb dit mete dadels geprobeerd en werkelijk... HEEEEEERLIJK! echt een aanrader. Bedankt voor de inspiratie!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten