1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Vijgen
  5. Vijgentaartjes met geitenkaas

Vijgentaartjes met geitenkaas

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-12-2015

Ingrediënten 4 personen


4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg,
ontdooid
2 eieren
75 ml slagroom
zout en peper
1 el verse tijmblaadjes
2 verse vijgen
1 rolletje zachte geitenkaas (100 g)
4 plakjes parmaham


Verder heb je nodig


4 metalen taartvormpjes (ø 10-12 cm), ingevet


Vijgentaartjes met geitenkaas
Vijgentaartjes met geitenkaas

Deze mooie taartjes komt uit de jubileumspecial van Smult en behoren tot de 10 allerlekkerste voorgerechten. Benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de taartvormpjes (doorsnede 10-12 cm) met plakjes bladerdeeg. Druk de zijkanten goed aan en snijd overtollige deeg iets boven de rand van weg.
2. Klop in een kom eieren los met slagroom, wat zout en peper en tijmblaadjes. Schenk het eimengsel in de taartbodems.
3. Halveer vijgen en leg in elk vormpje een vijg met de snijkant naar boven. Snijd de uiteinden van rolletje geitenkaas weg en snijd het rolletje dan in 4 stukken. Leg de kaas naast de vijgen in de vormpjes. Drapeer ham naast de vijg en de kaas.
4. Zet de vormpjes op de bakplaat een richel onder het midden in de oven en bak de taartjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Smult 10 jubileumspecial



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smu1webmagazine
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top