1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tarte Tartin met sjalotjes

Tarte Tartin met sjalotjes

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-12-2015

Ingrediënten 4 personen


400 gram sjalotjes
2 el roomboter
2 el olijfolie
2 el wijnazijn
2 takjes tijm
Peper en zout uit de molen
2 el fijne suiker of poedersuiker
4 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei


Verder heb je nodig


4 tartelette vormpjes (met losse bodem) ik had 12 cm doorsnee


Tarte Tartin met sjalotjes
Tarte Tartin met sjalotjes

Dat iets eenvoudigs ook heerlijk kan zijn kun je hiermee bewijzen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De uienvulling kun je van tevoren maken.
Verhit de boter en olie in een koekenpan. Bak hierin de sjalotjes met de tijm op een niet te hoog vuur 15 minuten in hun geheel. Zorg dat ze mooi rondom lichtbruin zijn. Blus af met de azijn en strooi de suiker eroverheen. Laat even kort pruttelen en vervolgens afkoelen. Verwijder de tijm, maal er lekker wat peper en een beetje zout overheen en schep voorzichtig door. Zet de sjalotjes tot gebruik weg.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vormpjes in. Verdeel de sjalot over de vormpjes en snijd grote sjalotten door. Leg ze met het snijvlak naar je toe. Verdeel ook het vocht en dek af met een plakje ontdooid bladerdeeg. Ik sneed ze iets rond bij. Stop de randjes lekker in tegen je vormpje, prik er wat gaatjes in en bestrijk met wat ei. Bak de taartjes in 20 tot 25 minuten goudbruin. Laat ze even enkele minuten rusten een keer ze dan om op de bordjes.

Serveertip

Wij aten het als tussengerecht maar het is ook een heerlijk veggie voorgerechtje, te gebruiken als lunchgerechtje of bij de borrel.

Bron

Libelle.be, iets aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top