Wildzwijn met kruidkoekrumble, cranberry en kastanje
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Het recept van dit gerecht komt uit de Smulweb kerstbox 2015 die ik heb mogen testen. Het was zo lekker dat ik het recept wil bewaren om nog vaker te kunnen maken. Hier en daar heb ik enkele aanpassingen voor mezelf gemaakt.
De bijgerechten waren, aardappeltoefjes met aardpeer en ovenpompoen met appelstroop glazuur. De recepten daarvan heb ik apart neergezet omdat deze als bijgerecht ook erg lekker zijn in combinatie met andere gerechten.
Ingrediënten 4 recipe.people
- 4 st wildzwijnfilet à 180 gram- 200 gram kruidkoek
- 4 klontjes boter
- 100 gram kastanjes (foliepak)
- 100 gram gedroogde cranberries
- 5 gram rozemarijn
- 4 el oijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid het met peper en zout.
- Verkruimel de kruidkoek in een kom en meng hier een scheutje olijfolie doorheen zodat er een crumble ontstaat.
- Verwarm in een pan een klontje boter eb bak de wildzwijnfilets kort om en om aan, zodat ze mooi bruin gekleurd zijn.
- Vet een ovenschaal in met olie. Doe de kastanjes en cranberries met takjes rozemarijn in een ovenschaal (bedje). Besprenkel het geheel met olijfolie.
- Leg hierop de gebruinde wildzwijnfilets en dek ze af met de crumble.
- Zet het geheel ongeveer 15 minuten in de oven tot het vlees de gewenste gaarheid heeft.
- Afhankelijk hoe dik je wildzwijnfilet is en welke garing van vlees jij lekker vind zal het vlees langer of korter moeten worden gebakken in de oven. (Bij mij was het na 15 minuten nog een beetje rosé van binnen maar dat vind ik juist lekker)
- Serveer met verse rozemarijn.
Bron
Smulweb kerstbox 2015