1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Massamancurry met Rundvlees

Massamancurry met Rundvlees

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2015

Ingrediënten 6 personen


800 ml kokosmelk
500 g runderborststuk of -schouder, in blokjes van 3 cm
2 el plantaardige olie
120 ml massamancurrypasta (blz. 40)
10 uien, in kwarten
100 g ongezouten pinda's, geroosterd
3 laurierblaadjes
2 el vissaus
100 g lichtbruine basterdsuiker
1½ tl tamarindepuree
1 klein kaneelstokje
5 kardemompeulen
4 aardappels, geschild en in stukjes van 4 cm
1 kleine zoete aardappel, geschild en in stukjes van 4 cm

Serveer met:
gestoomde jasmijnrijst of roti
komkommer in zoetzuur



Massamancurry met Rundvlees
Massamancurry met Rundvlees

Dit recept komt uit Thailand, het kookboek. Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng de helft van de kokosmelk met 100 ml water in een grote pan op matig-hoog vuur aan de kook. Doe er de blokjes vlees bij en breng ze aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het vlees 50-60 minuten pruttelen.
2. Verhit de olie intussen in een wok op matig vuur en roerbak de currypasta 1-2 minuten, of tot hij sist en flink geurt. Giet er geleidelijk aan 150 ml kokosmelk bij en blijf 2 minuten roeren.
3. Zet de pan van het vuur. Doe de pasta, uien, pinda's, laurierblaadjes, vissaus, suiker, tamarinde, kaneel, kardemompeulen en de rest van de kokosmelk bij het vlees, en laat nog 40 minuten op matig-laag vuur pruttelen.
4. Doe er de stukjes aardappel en zoete aardappel bij, draai het vuur laag en laat de curry nog 30-40 minuten pruttelen tot het vlees mals is. Serveer met rijst of roti.

Bron

Thailand, het kookboek, Verschijningsdatum: augustus 2015, ISBN: 9789000346431



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top