Hollandse groentesoep

  • Nederlands, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2015
  • Hollandse groentesoep

    Hollandse groentesoep

    Hollandse groentesoep

Hiermee maak je zo'n 1,5 liter verse dikke groentesoep.

Dit recept komt uit Powerfood: van Friesland naar New York van Rens Kroes. 
Hier lees je meer over dit boek én andere kookboeken uit de Smulweb Kookboekenkast.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 biologische groentebouillonblokjes
1 middelgrote zoete aardappel
1 rode ui
3 teentjes knoflook
1 rode paprika
4 middelgrote wortels
1/2 courgette
1/2 broccoli
1/2 kleine prei
2 el tamari (japanse
Glutenvrije sojasaus)
1 tl fijne mosterd
1 tl geelwortelpoeder
(kurkuma)
1 tl gemberpoeder
snufje zwarte peper
mespuntje cayennepeper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 75,61 kcal
Koolhydraten 13,47 g
Eiwitten 2,08 g
Vetten 0,84 g

Bereidingswijze

1. Vul de soeppan met 1 liter water, doe er twee bouillonblokjes bij en breng aan de kook.
2. Spoel de zoete aardappel goed schoon en rasp hem fijn mét schil. Maak daarna de rest van de groenten schoon, pers de teentjes knoflook boven de soep uit en snijd de paprika, wortels, courgette, broccoli en prei in kleine stukjes.
3. Zodra de bouillon kookt, voeg je alle ingrediënten toe. Laat de soep 20 min. Rustig doorkoken, roer af en toe and it's ready!

Bron

Powerfood II - Rens Kroes, Verschijningsdatum: juni 2015, ISBN: 9789000345045

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten