Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Europese keuken
  5. Hemelse modder

Hemelse modder

Door: longtall22

  • Europees, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-12-2015

Ingrediënten 4 personen


125 gram pure chocolade
125 gram witte chocolade
2 eieren
5 dl slagroom
witte rum


Hemelse modder
Hemelse modder
Hemelse modder
Hemelse modder

Gekregen van een collega

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak twee composities, een witte variant een een bruine.

Chocolade smelten (niet te heet). Het liefst aux bain marie. Daarna de eieren en rum toevoegen, zodat de chocolade vloeibaar wordt.
De slagroom opkloppen en met de chocolade vermengen.

De witte compositie op de bruine gieten en licht doorspatelen, totdat er een gemarmerd geheel ontstaat.

Proportioneren en In de koelkast laten opstijven.

Bron

Gekregen van een collega



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van longtall22
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top