1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. felice Natale

felice Natale

Door: hans3333

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Starters:
tegenwoordig zijn er heel veel Italiaanse vleeswaren te verkrijgen in de super, ham, worst, etc. maak 4 kleine bordjes op met diverse.
1 ciabatta
2 el olijf olie
verse Italiaanse kruiden ( pakje, super ) zeer fijn gehakt

voor:
200 gram zwarte spaghetti
8 grote garnalen of langousten , gaar en gepeld
8 gegrilde tomaten , gehalveerd en uitgelekt .
2 el visfond

Scroppino: (per glas)

Vodka (0,5 deel)
Prosecco (1 deel)
Citroensorbet ijs (3 scheppen, eetlepels)
1 deel = 30 ml

hoofd:
2 pakken gegaarde gnocchi
100 gram gezouten roomboter
2 tl. gedroogde thijm

4 varkenshaas
8 salie blaadjes
8 gegrilde paprika droog gedept
4 grote plakken rauwe Italiaanse ham met vet !
50 ml marsala
boter/olie

2 grote stronken broccoli
100 gram gorgonzola
100 ml. melk
panko of paneer.

dessert :
500 gr. mascarpone
5 eieren
7 eetlepels poedersuiker
40 lange vingers
2 kopjes sterke, ongezoete koffie, espresso
2 eetlepels marsala (Italiaanse dessertwijn)
Bittere, niet gezoete cacaopoeder

fles villa massa limoncello








Verder heb je nodig


Kommen , borden etc
bindt touw , vraag je slager naar dat leuke wit rode
cocktail glazen
pannen

felice Natale
felice Natale

Een compleet Italiaans kerstmenue , of voor andere gelegenheden, dat kan natuurlijk ook .
is dat lekker? ja dat is lekker.tenminste mijn gasten vonden van wel.
en omdat we door de commercie doodgegooit worden met varkenshaas, doen we die er ook lekker bij.
weinig ingredienten , puur op smaak & kleur


 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

.amuse of starter:
serveer op een klein bordje 3 soorten vleeswaar , met wat olijven, en zuur.
meng olie met de fijn gesneden kruiden, smeer de ciabatta er mee in , bak kort krokant

voor:
kook de pasta zoals je gewend bent, samen met de visfond ( al dente tip, gooi een sliert tegen je keuken tegels, blijft ie plakken is het goed )
verwarm de garnalen samen met de tomaat,
schep door elkaar , serveer in een kom.

scroppino :

meng alle ingrediënten in een kom , en meng met een garde tot schuimig , schenk uit in mooie glazen ,
decoratie , hang een mooie krul citroen of sinaasappel schil aan het glas .

hoofd : Sal­tim­boc­ca van var­kens­haas

blancheer de broccoli. lek uit , dep droog .
verwarm de melk, en voeg gorgonzola toe, los al roerend zoveel mogelijk op
schep in een oven schaal en voeg broccoli toe , schep goed door , voeg paneer toe , schep goed door.
gratineer in de oven , tot mooi bruin korstje

snijdt de varkens haas in de lengte open maar niet door , bestrooi met peper en zout .( buitenkant )
leg er 2 blaadjes salie in , 1 geroosterde paprika , bedek met plak ham.
vouw dicht , en bindt er 3 touwtjes om. ( staart, midden , kop, )
smelt 2 el boter met 1 olie , bak vervolgens op middelhoog vuur de hazen zoals je gewend bent.
haal de hazen eruit houdt warm .
voed de marsala toe aan het bakvet, dik in op hoog vuur , tot een iets dikke saus .
snijdt in mooie plakken voor opdienen, laat touwtjes zitten.
saus erover , en serveer direct

smelt ondertussen de boter en voeg fijn gesneden thijm toe ( alleen de blaadjes, )
bak gnocchi licht krokant.

dessert:
Scheid de eierdooiers van het eiwit. Klop de eierdooiers met de suiker op tot een witte schuim.
Voeg de mascarpone toe, goed mengen. Klop de eiwitten op en voeg ze voorzichtig aan het mengsel toe. Meng vervolgens de afgekoelde koffie en de marsala in een diep bord en doop de lange vingers hier kort in. Plaats de helft van de lange vingers op de bodem van een schaal (ovenschaal), schep de helft van het mengsel hier overheen, plaats opnieuw een laag met de rest van de lange vingers en schep de rest van het mengsel daarop. Minstens 3 uur, liefst een nacht, laten rusten in de koelkast. Bestrooi de tiramisu vóór het serveren met cacaopoeder. ( niet bestrooien en dan in de koelkast )

afsluiten :

een lekker glaasje limoncello , evt met wat lekkere Italiaanse kazen, hamen en worst!
over wijnen bij het eten , ga ik het niet hebben, die zijn er genoeg , en van zeer hoge kwaliteit.

"la Dolce Vita"!


Bron

Geen idee meer, combinatie van eigen , web, tv, bbc etc



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top