Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Westlandse tomatensoep

Westlandse tomatensoep

Door: bert051

Westlandse tomatensoep
Westlandse tomatensoep
  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2015

Heerlijke lichte soep als tussengerecht bij een meer gangen diner. Dit gerecht is gekookt bij de Cuisine Culinaire Almere in November 2015.

Ontdek meer:

Ingrediënten 10 personen


12 pruimtomaten
1 teen knoflook
1 sjalot
3 takjes dragon
1 stengel bleekselderij
4 takjes basilicum
60 ml tomatensap
25 ml sushiazijn
25 ml witte balsamicoazijn
80 ml witte wijn
10 st kwartelei
2 cour de boeuf
3 kumato's
4 rode cherrytomaten
4 gele cherrytomaten
olijfolie
zout
peper
kervel
rode bietenblad
veldkers
shiso purper cress



Bereidingswijze

TOMATENBOUILLON
1. Diepe borden en de theepotjes
warm zetten.
2. Mix in de keukenmachine
pruimtomaten, knoflook, sjalot,
basilicum, dragon (alleen de
blaadjes) en bleekselderij.
3. Voeg witte wijn, tomaat sap, sushiazijn en witte balsamicoazijn toe.
4. Zet zo lang mogelijk in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen
intrekken. In ieder geval minimaal 1,5 uur.
5. Passeer door een passeerdoek, zodat alleen het vocht erdoor heen loopt (je
houdt ongeveer 1 liter over).
6. Breng op smaak met (zout en) peper.
7. Kook de kwarteleitjes en pel ze. Reserveer
Cour de boeuf en Kumato's: brunoise snijden. Cherrytomaten: halveren,
de grootste eventueel in vieren.
9. Besprenkel alle tomaten met olijfolie, een paar eetlepels tomatenbouillon
en wat zout en peper en reserveer.
PRESENTEREN
10. Het gerecht wordt lauwwarm gepresenteerd.
11. Leg de tomaten speels in een strook langs de rand van het bord.
12. Garneer met de verschillende kruiden en 2 halve kwarteleitjes per persoon.
13. Schenk de tomatenbouillon in een theepot aan tafel bij.

Bron

Http://ccnafd-almere.nl/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Volgend recept
Top