Oosterse kalkoen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 18-12-2015
  • Oosterse kalkoen

    Oosterse kalkoen

    Oosterse kalkoen

Serveer met heerlijke knapperige Go-Tan Atjar, gebakken uitjes en kroepoek.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voorbereiding (dag van te voren)

1 Kalkoen (circa 2,2kg)
1 Go-Tan Original Wok Chilli Garlic
5 el Go-Tan Wokolie
50g Margarine
Go-Tan Dikke Ketjap
Honing
Wokgroenten

Go-Tan Original Wok Ketjap Sesam
½ Bloemkool (in roosjes)
300g Broccoli (roosjes)
1 Bos bospeen
Miehoen Goreng

250g Go-Tan Miehoen
1 Pakje Go-Tan Boemboe Miehoen Goreng
200g Spitskool
1 Paprika
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding
Haal de kalkoen een dag van tevoren uit de verpakking en besmeer deze met Original Wok Chilli-Garlic. Als er saus overblijft kan dit eventueel in de kalkoen gestopt worden. Laat de kalkoen een nacht staan in de koelkast.

Kalkoen
1. Go-Tan Wokolie en margarine in een braadslee heet laten worden.
2. Kalkoen in pan plaatsen, bak de onderkant kort aan op matig vuur.
3. Draai de kalkoen op de pootzijdes en bak deze op matig vuur.
4. Draai de kalkoen op de borstzijde en bak deze circa 1 minuut voor de kleur.
5. Verwarm de oven op 140°C.
6. Plaats de kalkoen in een braadslee of ovenschaal en bestrijk deze met een mengsel van honing en Go-Tan Dikke Ketjap.
7. Zet de kalkoen in de oven inclusief het braadvet. Herhaal het insmeren van de kalkoen elke 15 minuten.
8. Houdt rekening met de gaartijd in de oven van circa 35 minuten per 500 gram vlees.

Miehoen Goreng
Als de kalkoen bijna gaar is bereid dan de Miehoen Goreng.
1. Go-Tan Miehoen klaarmaken volgens bereidingswijze.
2. Wok goed heet laten worden, olie verhitten en de groente samen met de Miehoen Goreng mix beetgaar wokken.
3. Voeg miehoen toe en bak het geheel nog 2 minuten.

Wok groenten
1. Blancheer de groenten.
2. Wok goed heet laten worden, groente samen met Original Wok Ketjap Sesam kort wokken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten