1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Heerlijk glutenvrij chocolade taartje

Heerlijk glutenvrij chocolade taartje

Door: Schaer

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Voor de bodem:
100 gram glutenvrije biscuitjes, ik heb die van het mer Schär gebruikt
55 gram boter
25 gram cacao poeder (geen choco poeder, maar echt cacao)
30 gram suiker

Voor de vulling:
250 gram ricotta
200 gram roomkaas (mon chou)
150 gram suiker
50 gram cacao poeder
125 gram zure room
2 eetlepels glutenvrije bloem/meel
2 eieren
Scheutje vanille extract

Voor de glazuur:
3 eetlepels cacao poeder
4 eetlepels zure room
4 tot 6 eetlepels suiker
2 eetlepels boter

Als garnering kun je frambozen of bosbessen of wat je maar wilt gebruiken!


Heerlijk glutenvrij chocolade taartje
Heerlijk glutenvrij chocolade taartje

Fitbeauty maakt heerlijke chocoladetaartjes met Schär

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven vast voor op 175 graden Celsius

We beginnen met het fijnmalen van de koekjes voor de bodem. Dit kan in een keukenmachine, maar ook gewoon in een (stevig) zakje!

Smelt de boter in een pan

Doe vervolgens de fijngemalen koekjes, cacao, suiker en boter bij elkaar in een kom of in een keukenmachine om te mengen. Ik heb hier de keukenmachine gebruikt.

Als de bodem ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn, verplaatst je dit naar je bakvorm en druk je het plat met de bolle kant van een lepel.

Doe dit zo'n 8 tot 10 minuten in de voorverwarmde oven

Vervolgens is het tijd voor de vulling! Ik begin met het losmaken van de mon chou met een vork. Daar doe ik de boter en suiker bij.

Vervolgens de ricotta, zure room en vanille extract, nog steeds gebruik ik een vork. Als laatste nog de eieren. Als ik echt niet meer kan mengen met een vork, ga ik over op een garde.

Tijd om de cacao en bloem toe te voegen. Lekker lang roeren tot het goed gemengd en stroperig is.
Doe het mengsel in je bakvorm waar de bodem al lichtelijk is afgekoeld.

Dit mag vervolgens de oven in voor zo'n 40 minuten.

Laat het na deze 40 minuten oven even afkoelen alvorens het uit ring te halen.

Tijd voor het glazuur, doe de ingrediënten hiervoor in een pannetje en zet dit op een laag vuur tot alles begint te smelten. Meng het geheel door elkaar met een vork en je glazuur is klaar!

Daar gaan we.. Recht vanuit de pan, op de taart schenken.

Bij beide taartjes heb ik bosbessen gebruikt als garnering.

Eetsmakelijk. Teni van Fitbeauty

Bron

Fitbeauty.nl



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top