Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. niet poetsen maar praten II

niet poetsen maar praten II

Door: hans3333

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème:
kies je favo slager en haal je lekkerste ossenworst, 200 gram
pot piccalilly
potje kappertjes
1 tl selerie zout
2 el. roomkaas naturel
1el vocht uit de pot piccalilly.

knoflooksoep:

4 bollen knoflook ( bollen geen tenen )
30 g boter
3 uien, gesnipperd
3 laurierblaadjes
3 eetlepel bloem
375 ml slagroom
1 ½ liter kippenbouillon
4 eieren

gekruid lamsrack:

3 el. olijfolie
1 zakje slakkenboterkruiden
16 lams kotelletjes , 4 pp
pot wildfond
300 ml rode wijn van goede kwaliteit
p/z uit de molen

bij 1:

900 gram spruiten
300 gram panchetta in blokjes ( of ontbijtspek )
1 teen knoflook
1 el olijfolie
1 tl nootmuskaat

bij 2 :

1 zak rosti rondjes k&k , Mc cain, je kunt ze ook zelf maken , maar ik krijg de smaak niet zoals die van hen, oftewel ik vindt ze gewoon lekker.

bij 3 :

tutti frutti:

zak tutti frutti
500 ml rode wijn.
1 el. maizena


dessert :

een flink stuk brie de meaux dik genoeg om er 4 plakken van ongeveer 1,5 cm van te snijden .( let op dit is een rauwe melkse brie, zwangeren en ouderen moeten daar iets mee oppassen ) neem anders een andere van goede kwaliteit, zolang het geen roombrie is.

2 el. bosbessenjam
de rodewijn saus, aangelengd met tutti frutti marinade,
100 gram koude boter in blokjes.
bordje bloem, ei en panko voor paneer.







Verder heb je nodig


4 amuse glaasjes.
frituurpan of diepe wok met zonnenbloemolie
verwarmde borden ( altijd goed , gebruik een rechaud )
zilverfolie
oven
4 ramekins klein
4 boterhamzakjes
blender
staafmixxer

niet poetsen maar praten II
niet poetsen maar praten II

Kort in de keuken, en veel aan tafel dat is het doel. uitgesproken smaken, geen gourmet, en een hartig dessert na.
compleet menue met amuse , voor hoofd bij etc.
90 % dag van te voren te bereiden rest duurt max 5 minuten per gerecht.
veel ingredienten, maar ja, het is dan ook een heel menue
amuse:
tartaar van ossenworst met kappertjes en Piccalilly crème
voor:
gepofte knoflooksoep met verassing !
hooft:
gekruid lamsrack
bij 1 :
spruiten , schijnbaar lekker , eet ze zelf niet.
bij 2:
rosti rondjes k&k
bij 3:
warme tutti frutti
na:
gebakken brie de meaux

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Amuse:
maal 1 el. kappertjes met het selerie zout fijn in een Blender.
hak de ossenworst grof, spatel het kappertjes mengsel er doorheen. , schep in amuse glaasjes, dek af zet koud weg.
meng het vocht van de piccalilly met de roomkaas, giet in een kom dek af zet koud weg.
dag van serveren: laat alles goed op kamer temp komen, saus en worst. meng de saus goed door ,

neem het amuse glas, bestrooi iets met peper met daarop een tl. roomkaas, decoreer met 2/3 kappertjes per glaasje, serveer met klein .lepeltje.

knoflooksoep:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de bovenkant van de knoflookbol af en leg deze op een stuk aluminiumfolie. Sprenkel hier de olijfolie overheen en maal er wat zwarte peper boven. Draai de folie stevig dicht en laat de knoflook zo'n 45 minuten poffen in de oven. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
Verhit intussen de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes 10 min. op laag vuur. Als de knoflook enigszins afgekoeld is,pel de tenen, maal grof even in de blender.
Voeg deze met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 min. mee en voeg de room en bouillon toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.
laat afkoelen, bewaar voor volgende dag. ( max 1 dag van te voren )
op de dag zelf : gepocheerd ei de easy way , 4 kleine ramekins , 4 boterhamzakjes erin , met wat olie, breek het eitje er voorzichtig in ( hele dooier ) , besprenkel met p/z uit de molen, kook water, houdt net aan de kook, leg de goed dichtgeknoopte zakjes er voor 3 minuten in.
neem 4 soepkommen of borden, schenk echt heel voorzicht het gepocheerde ei in het midden, bedek met de warme soep.

gekruid lamsrack:

verwarm de fond , voeg wijn toe, breng aan de kook, laat inkoken tot 1/2 laat afkoelen bewaar voor gebruik de volgende dag.
meng olie met de kruiden, voeg het lam toe, schep goed door, marineer voor een nacht ( af en toe omscheppen )
gebruik volgende dag: gril kort 2 minuten per kant, serveer direct.
verwarm de saus , schenk in kleine glaasjes ( desnoods je amuse glaasjes ) bewaar de rest van de saus, die heb je weer nodig voor het dessert, serveer op het bord.

bij 1: spruiten
blancheer de spruiten, zet koel weg voor de volgende dag.
verwarm olie zweet de knoflook, voeg spek toe, bak licht krokant, voeg spruiten toe, bak op hoog vuur tot iets bruin.
serveer er een paar op het bord, rest in een schaal apart.

bij 2: rosti rondjes
1 zak rosti rondjes k&k , Mc cain, je kunt ze ook zelf maken , maar ik krijg de smaak niet zoals die van hen, oftewel ik vindt ze gewoon lekker.

rosti rondjes frituren volgens verpakking, serveer er 2 op het bord, rest in een warme schaal.

bij 3: tutti frutti

leg de vruchten in de wijn marineer voor een nacht.
dag van gebruik : giet het vocht bij je rode wijn saus, en verwarm de tutti frutti met aanhangend vocht, bindt ligt met maizena, serveer een flinke lepel op elk bord ( kleur!)

dessert :

dag van te voren:
zorg dat de kaas steen koud is, desnoods half uur vriezer.
denk om je vingers, maar verwijder alle korst.
snijdt in 4 plakken , paneer , zorg dat ze goed dicht zitten ivm met lekken en leg koud weg voor de volgende dag.


verwarm de saus ( rodewijn van het lam, tutti fruti marinade ) , voeg jam toe proef ! evt wat meer jam, of peper zout, het moet een mooie bite krijgen. van het vuur af de boter erdoor, goed roeren.
frituur de kaas op 170 tot krokant, serveer direct, saus op , maar naast de kaas op het bord, wees creatief

Bron

Amuse , eigen, voor, ah.nl, lam, eigen, spruiten, james martin bbc, tutti frutti moeders, rosti duhh, dessert eigen



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top