1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek

Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek

Door: marcdepester

  • Belgisch, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2015

Ingrediënten 6 personen


20 voorgebakken bladerdeeghapjes
100 g Passendale-kaas
100 g gerookte spek in plakjes
25 g boter
25 g bloem
3 dl melk
75 g champignons
peper en zout
nootmuskaat
2 eetlepels gehakte peterselie


Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek
Mini bouchées met Passendale-kaas, champignons en spek

Zelf je amuses maken is altijd beter , dit recept is makkelijk en goed voor 20 lekkere hapjes , die je op voorhand kan bereiden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spek in dobbelsteentjes snijden en zonder vet bakken in een pan.

-Champignons extra fijn hakken. Boter smelten, de bloem en de melk toevoegen en laten indikken op een matig vuur en ondertussen onophoudelijk roeren.

-Saus op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. Hou een beetje Passendale kaas over om te gratineren, de rest smelten in de saus.

-Spek, champignons en gehakte peterselie toevoegen.
-Het geheel schikken in de bladerdeeghapjes en bestrooien met de overgebleven Passendale-kaas.
-Gedurende 5 min. in een op 180°C voorverwarmde oven schuiven.

Bron

Van bij ons



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top