Baba met Belgische elixir

  • Belgisch, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-12-2015
  • Baba met Belgische elixir

    Baba met Belgische elixir

    Baba met Belgische elixir

Helemaal ouderwets en toch opnieuw trendy.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Baba:
10 g gistpoeder
50 ml melk, verwarmd tot lichaamstemperatuur
3 eieren, op kamertemperatuur
225 g bloem, gezeefd
½ theelepel fijngemalen wilde anijszaadjes
1 eetlepel suiker
50 g boter, op kamertemperatuur

siroop:
300 ml water
300 g suiker
500 ml elixir
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

*Begin met de siroop.
-Maak een suikerstroop met het water en de suiker.
-Laat afkoelen en roer er dan de elixir door.

* de baba :
-giet de warme melk in een lichtjes voorverwarmde mengkom en roer je er de gist door.
-Laat gedurende 10 minuten rusten op een warme en tochtvrije plaats.
-Voeg de eieren, bloem, anijszaadjes, suiker en boter toe aan de melk en meng tot een glad geheel.
- Vul de baba vormpjes tot één centimeter onder de rand en laat ze afgedekt op een warme plaats rijzen.
-Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
-Bak de baba tot ze mooi goudbruin zijn. Voor de kleinere vormpjes duurt dit ongeveer 15 minuten.

-Leg de hete baba in een schaal en overgiet ze met de siroop.
- Laat rusten tot de baba gekoeld zijn en ze bijna alle siroop opgeslorpt hebben.
-Serveer met opgeklopte ongezoete slagroom.

Bron

chef Lut De Clercq van restaurant: Backstage Kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten