Cranberry-pompoenbrood / -cake

  • Wereld, Brood
  • 60-120 min.
  • Cranberry-pompoenbrood / -cake

    Cranberry-pompoenbrood / -cake

    Cranberry-pompoenbrood / -cake

  • Cranberry-pompoenbrood / -cake

    Cranberry-pompoenbrood / -cake

    Cranberry-pompoenbrood / -cake

Super makkelijk recept, maar wel heerlijk! En lekker verantwoord, omdat het zonder suiker is (maar met stevia).

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
7 eieren
200 gram gare pompoen
50 gram, boter gesmolten (kokosolie kan ook)
2 tl vanille-extract poeder
1/2 rijpe banaan
1/2 tl zout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
1 tl-met-flinke-kop kaneel
2 tl koek- of speculaaskruiden (alternatief: 1tl kruidnagel poeder)
1 eetl honing (optioneel)
4 kleine schepjes Greensweet-stevia Sweet.
50 gram kokosmeel (= 1/2 cup)
125 gram cranberries
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Bakvorm / muffinvormpjes

Bereidingswijze

Pompoenstukjes in beetje water garen binnen 10 min.

Alles, behalve de cranberries bij elkaar gooien - mixen - cranberries er bij - in vorm doen - 40-50 minuten op 175 graden bakken. Met stevia 40 minuten. Waarschijnlijk is het baksel door de stevia niet veel gerezen.

NB. Het beslag is heel vloeibaar.
De cake is een natte cake. Door toevoeging van 2x zoveel kokosmeel krijgt het baksel meer een broodstructuur.

Roomboter erop smeren en smullen maar!

Bron

http://www.greensweet-stevia.nl/

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

emmavroegop avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten