Cranberry-pompoenbrood / -cake
- Wereld, Brood
- 60-120 min.
Super makkelijk recept, maar wel heerlijk! En lekker verantwoord, omdat het zonder suiker is (maar met stevia).
Ingrediënten 8 personen
7 eieren200 gram gare pompoen
50 gram, boter gesmolten (kokosolie kan ook)
2 tl vanille-extract poeder
1/2 rijpe banaan
1/2 tl zout
1 tl bicarbonaat (baking soda)
1 tl-met-flinke-kop kaneel
2 tl koek- of speculaaskruiden (alternatief: 1tl kruidnagel poeder)
1 eetl honing (optioneel)
4 kleine schepjes Greensweet-stevia Sweet.
50 gram kokosmeel (= 1/2 cup)
125 gram cranberries
Benodigdheden
Bakvorm / muffinvormpjes
Bereidingswijze
Pompoenstukjes in beetje water garen binnen 10 min.
Alles, behalve de cranberries bij elkaar gooien - mixen - cranberries er bij - in vorm doen - 40-50 minuten op 175 graden bakken. Met stevia 40 minuten. Waarschijnlijk is het baksel door de stevia niet veel gerezen.
NB. Het beslag is heel vloeibaar.
De cake is een natte cake. Door toevoeging van 2x zoveel kokosmeel krijgt het baksel meer een broodstructuur.
Roomboter erop smeren en smullen maar!
Bron
http://www.greensweet-stevia.nl/