Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

  • Thais, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

    Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

    Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

  • Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

    Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

    Pittige Thaise groentequiche met kokosmelk

Deze heerlijke Thaise groentequiche is vegetarisch.
De bodem is van bladerdeeg maar is - denk ik - nog lekkerder met een eigen gemaakte bodem (zie bij Leuke tips hieronder).
Wil je graag vlees in de quiche, dan kun je bijvoorbeeld geruld gehakt of stukjes (gerookte) kipfilet door de groenten mengen.
Wij vonden de quiche zoals beschreven ook al erg lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Plm. 6 plakjes bladerdeeg
250 gram Thaise groentemix
2 teentjes knoflook (gepeld en gesnipperd)
150 gram (kastanje)-champignons (schoongemaakt, in plakjes gesneden)
150 gram taugé (schoongemaakt)
3 eieren (M)
200 ml kokosmelk
1 eetlepel Thai green curry of 1 afgestreken eetlepel groene currypasta
2 eetlepels zonnebloemolie
Peper, zout
3 eetlepels gemalen kokos
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 279,32 kcal
Koolhydraten 15,52 g
Eiwitten 7,49 g
Vetten 20,21 g
Benodigdheden
Quichevorm van plm. 30 cm (ik had een vorm met uitneembare bodem)
Bakpapier
Wok
vork

Bereidingswijze

Ontdooi het bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onder-warmte).

Verhit de olie in de wok.
Bak hierin heel kort de knoflook.
Voeg de champignons en de groentemix toe en bak dit plm. 3 minuten al omscheppend.
Meng de curry door de groenten en bak de groenten nog plm. 2 minuten.
Maak de groenten op smaak met peper en zout.
Laat alles een beetje afkoelen.

Bekleed de vorm met bakpapier en ontdooide bladerdeeg.
Prik met een vork wat gaatjes in het bladerdeeg.
Strooi de gemalen kokos over het bladerdeeg (wordt het deeg niet zo zacht).
Meng de rauwe taugé door de andere groenten.
Verdeel de groenten over het bladerdeeg in de quichevorm.

Klop de eieren los met de kokosmelk. Maak op smaak met peper en zout.
Verdeel dit over de groenten in de quichevorm.
Bak de quiche plm. 20 – 30 minuten op de 2e richel van onderen van de voorverwarmde oven tot het deeg een goudbruine kleur heeft gekregen.
Mocht de groente te bruin worden dek dan af met wat alumimiumfolie.


Serveertip

Maak je liever gebruik van een eigen gemaakt bodem gebruik dan dit recept:
250 gram bloem, 125 gram koude boter, 3 eetlepels water, 1 ei, snufje zout door elkaar kneden. Half uurtje rusten in de koelkast en dan de vorm ermee bekleden.
Eerst plm. 25 minuten voorbakken op 200 graden boven- en onderwarmte.
Vulling erin en dan nog plm. 20 - 30 minuten bakken in oven op dezelfde tempertuur.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten