Bananenbrood met havermout

  • Europees, Ontbijt
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 14-12-2015
  • Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

  • Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

  • Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

  • Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

  • Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

    Bananenbrood met havermout

Een makkelijk voor te bereiden ontbijt voor de hele week! Bak in het weekend een heerlijk bananenbrood en je hebt ontbijt voor de hele week. Het brood heb ik in een grote doos van Lock&Lock bewaard. Ik snij 's avonds plakjes af voor de volgende ochtend en neem ze mee in een klein Lock&Lock doosje.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 bananen
100 gram havermout
70 gram volkoren tarwemeel/speltmeel/bloem/etc.
2 eieren
3 eetlepels kokosvet of andere olie
2 eetlepel melk (naar keuze)
2 theelepels bakpoeder
3 eetlepels honing
Snuf zout
Olie of boter om bakvorm mee in te vetten

Vulling naar wens, zoals:
- rozijnen
- gedroogde vruchten
- nootjes
- kokos
- etc.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(Brood)bakblik
(Staaf)mixer
Beslagkom of schaal
Stukje bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden celsius.

1. Doe de bananen, eieren, havermout, bloem, vet, melk, bakpoeder, honing en zout in de beslagkom.
2. Mix alles goed met een staafmixer. Gebruik je een gewone mixer? Prak de bananen dan van tevoren fijn.
3. Meng de vulling door het beslag.
4. Vet het bakblik in en leg er een stuk bakpapier in. Schep het beslag in de vorm.
5. Bak het brood voor 45-60 minuten in de oven. Check of hij gaar is door een prikker in het brood te steken, komt hij er schoon uit dan is hij gaar. Het kan zijn dat je brood meer dan een uur nodig heeft.
6. Laat het brood goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Serveertip

Je kunt het brood ook al helemaal snijden en per portie in Lock&Lock vershoudbakjes verpakken. Dan kost je ontbijt voorbereiden helemaal geen tijd meer!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

roosje100 avatar
roosje100 01-03-2018

Ziet er heerlijk uit.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten