Runderstoofpot met jagersaus (kCook recept)
- Europees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Mijn nieuwste keukenspeeltje is de kCook van Kenwood. Weer een nieuwe uitdaging om daarmee aan de slag te gaan. Een stoofpot leek me een ideaal gerecht om mee te beginnen. En deze stoofpot met jagersaus is heerlijk voor deze tijd van het jaar.
TIP: blog/wilmiewillemse/koken-met-de-kcook-van-kenwood
Ingrediënten 4 recipe.people
- 500 gram runder riblappen- 150 gram gerookte spekreepjes
- 150 gram champignons
- 2 grote sjalotten of 4 kleine
- 150 ml rode wijn
- 150 ml wildfond of bouillon
- 1 el worcestersaus
- zwarte peper
- zeezout
- 1 takje dragon
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 100 ml (kook)room
- maïzena papje
- peterselie
Benodigdheden
KCookBereidingswijze
Voorbereiding:
- Vlees in dobbelstenen en champignons in kwarten snijden.
- Sjalotten schoonmaken en eventueel halveren.
- Champignons schoon borstelen en in kwarten snijden.
Bereiding:
1. Eerst spek aanbakken (2 minuutjes) en dan de dobbelstenen vlees erbij (8 minuten)
2. Dan peper, zout, laurier, tijm en dragon erbij, evenals de champignons en de sjalotten. (15 minuten)
3. Voeg dan de rode wijn, wildfond en de worcestersaus toe en laat dit nog ongeveer 2 uur pruttelen.
4. Voeg op het laatst (ongeveer 15 minuten voor het einde) de room en het maïzena papje toe zodat er een mooie binding ontstaat.
5. Voeg als laatste de peterselie toe.