Oosterse Hachee

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2015
  • Oosterse Hachee

    Oosterse Hachee

    Oosterse Hachee

Lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ingrediënten
4 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
100 gram boter
1 kilo hacheevlees, incl. blaadje laurier
1 blikje Markant tomatenpuree (70 gram)
1 theelepel sambal
4 eetlepel Markant ketjap manis
2 kruidnagels
1 eetlepel bruine suiker
Scheut Isla Grande rode wijn
50 gram gebakken uitjes
Zout en versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 778,14 kcal
Koolhydraten 27,43 g
Eiwitten 53,55 g
Vetten 49,74 g

Bereidingswijze

1.Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook grof.
2.Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Voeg de uien en knoflook toe en fruit glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de sambal en de ketjap manis erdoor. Voeg de kruidnagel, laurier en bruine suiker toe een blus af met de rode wijn. Laat met de deksel schuin op de pan ongeveer 2 uur stoven.
3.Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gebakken uitjes.

Serveertip
Serveer met basmatirijst en chiliboontjes

Bron

EMTE

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten