1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Hachee
  6. Oosterse Hachee

Oosterse Hachee

Door: mobiel_1355056101

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten
4 middelgrote uien
2 teentjes knoflook
100 gram boter
1 kilo hacheevlees, incl. blaadje laurier
1 blikje Markant tomatenpuree (70 gram)
1 theelepel sambal
4 eetlepel Markant ketjap manis
2 kruidnagels
1 eetlepel bruine suiker
Scheut Isla Grande rode wijn
50 gram gebakken uitjes
Zout en versgemalen peper


Oosterse Hachee
Oosterse Hachee

Lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook grof.
2.Verhit de boter in een Braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Kruid het vlees met zout en versgemalen peper. Voeg de uien en knoflook toe en fruit glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Roer de sambal en de ketjap manis erdoor. Voeg de kruidnagel, laurier en bruine suiker toe een blus af met de rode wijn. Laat met de deksel schuin op de pan ongeveer 2 uur stoven.
3.Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de gebakken uitjes.

Serveertip
Serveer met basmatirijst en chiliboontjes

Bron

EMTE



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mobiel_1355056101
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top