Banh Mi
- Vietnamees, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
De kook Demo deze week was een vietnamees broodje, banh Mi ,
Een erg lekker broodje moet ik zeggen. vandaar dat het het meest gegeten broodje in vietnam is ( schijnt )
laat je niet ontmoedigen door de vele ingredienten, het meeste heb je al in huis , of is te vervangen ( bosui/preitje, limoen/citroen etc. )
2 varianten kip & rund .
zonder vlees ? makkelijk om te toveren met wat vega wokblokjes of reepjes..
Ingrediënten 3 recipe.people
Banh Mi Kip: Banh Mi rund:75 gr. wortel julienne / 75 gr. wortel julienne
3 el. rijstazijn/witte azijn / 3 el. rijstazijn/witte azijn
1 el suiker / 1 el suiker
2 tl. zout / 2 tl. zout
150 gram dun gesneden ontbijtspek ( repen ) / 150 gram dun gesneden ontbijtspek ( in repen )
3 el. ketjap / 3 el. ketjap
3 afbak baquettes / 3 afbak baquettes
300 gr. kipblokjes ( fijn gesneden ) / 350 gram beefreepjes
6el mayonaise / 4el. olie
2 tl. sambal oelek / 10 gram munt blaadjes
2 el. kokosmelk / 1 tl. gehakte knoflook ( potje )
1/2 el. atjar / 1 sjalot ( ui/rode ui )
bosje koriander fijn gesneden / sap van 1 limoen
bosui in dunne ringen / gebakken uitjes
1 el. chillisaus
de ingrediënten rechts van de / zijn voor rund :)
Benodigdheden
Ovenmengkom
kaasschaaf
grilpan
koekenpan
Bereidingswijze
Banh MI kip:
meng azijn, suiker en zout marineer de wortel.
snijdt de komkommer ( met schil ) in dunne plakjes met je kaasschaaf .
smeer het spek in met de ketjap, gril krokant , houd warm .
meng mayonaise, sambal en kokosmelk tot een dikke saus.
bak de kip op middelhoog vuur in 5/6 minuten gaar.
snijdt bosui, koriander fijn.
bak de baquettes af volgens de verpakking.
snijdt de baquettes open, besmeer met het mayomengsel.
beleg met kip, dan de wortel, komkommer.
top af met het spek, garneer met koriander en bosui.
Banh Mi Rund
meng azijn, suiker en zout marineer de wortel.
snijdt de komkommer ( met schil ) in dunne plakjes met je kaasschaaf .
smeer het spek in met de ketjap, gril krokant , houd warm
snipper sjalot, en munt.
meng olie, limoensap, knoflookpasta, sjalot , proef! voeg evt wat zout en peper uit de molen toe.
bak de beefreepjes op hoog vuur 2 min.
bak de baquettes af volgens de verpakking.
snijdt open, beleg met de reepjes, daarop weer de wortel, komkommer en spek.
smeer over het spek nog wat chili saus , garneer met wat gebakken uitjes.
geniet!
Bron
Kookdemo ah
Serveertip
Je kan na bereiding ook alles even kort wokken ( het is al gaar ) , snijdt dan het spek nog even in kleine stukjes,
serveer in een pitabroodje of op turksbrood, gebruik dan het mayo mengsel en chili saus, als topping, niet mee roerbakken natuurlijk