Andijviestamppot met een twist
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-12-2015
Ik heb een zoon die dol is op stamppotten , alleen altijd dezelfdde stamppotten vind ik dan weer een beetje saai. Dus weer wat nieuws erbij verzonnen. Lees en geniet
Daarnaast kreeg ik de opdracht de lock n lock doosjes te proberen . Ik zou recepten maken en deze invriezen. Daarna kijken hoe het gebleven is. En ik kan zeggen: de doosjes zijn perfect, ook de stamppot bleef goed van smaak en kleur.
Ingrediënten 4 personen
400 gram andijvie, in reepjes gesneden400 gram aardappelen (naar smaak)
100 a 200 ml melk
125 gerookte ontbijtspekjes
100 gram pijnboompitten
1 zoete rode puntpaprika
Benodigdheden
stamperBereidingswijze
Kook de aardappelen zoals je bent gewend gaar. Bak intussen de spekjes knapperig en snijd de andijvie in reepjes, of neem een voorgesneden zak andijvie. Snijd de puntpaprika klein
Rooster of gril de pijnboompitten en paprika in een contactgril of grilpan zonder boter. Zet opzij .
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de spekjes toe samen met het spekvet en stamp ff lekker door. Neem de melk . Deze kun je even verwarmen maar hoeft niet. Voeg de reepjes andijvie toe en stamp dit tot een stamppot. De andijvie is gewoon rauw.
Als laatste doe je de paprika en pijnboompitten erbij en meng alles goed door elkaar. .
De paprika voegt een verrassende smaak toe en door de pijnboompiten word de andijviestamp net wat knapperiger. Een twist dus, beetje anders. Maar wel lekker .
Veel succes met maken en eet smakelijk
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties