1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Erwtensoep
  5. Slowcooker Erwtensoep

Slowcooker Erwtensoep

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2015

Ingrediënten 6 personen


500 gram spliterwten
1 hamschijf met botje
1 winterpeen
1 grote ui
1/2 knolselderij (kleine)
1 prei
1/2 bosje selderij
8 maggi blokjes (4 pakjes van 2)
2 laurierblaadjes
1,5 liter water
2 rookworsten


Verder heb je nodig


Slowcooker (4,7 liter)
Vershouddozen (Lock&Lock)


Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep
Slowcooker Erwtensoep

Erwtensoep: heerlijk winters én typisch Nederlands. Omdat ik werk heb ik alleen geen tijd om uren in pannen te staan roeren. Daarom heb ik deze soep voorbereid en vervolgens bereid in de slowcooker. De ingrediënten heb ik twee dagen van te voren gesneden en in Lock&Lock dozen bewaard.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Maak alle groenten schoon (peen, ui, knolselderij, prei) en snij ze in kleine blokjes. Als je dit voorbereid een paar dagen van tevoren, bewaar de groenten dan in een vershouddoos. Portioneer eventueel ook alvast de erwten, maggiblokjes etc zodat je een 's ochtends alles alleen nog in je slow cooker hoeft te doen.
2. Snij de selderij fijn en bewaar bij de groenten.
3. Spoel de spliterwten meerdere malen grondig schoon.
4. Verdeel de erwten over de bodem van je slowcooker.
5. Leg hierop de hamschijf.
6. Voeg alle groenten toe en verkruimel de maggiblokjes er overheen en leg de laurierblaadjes bovenop. Vul aan met zo'n 1.5 liter water.
7. Stel de slowcooker in op 'low' en laat zo'n 10 uur op staan. Roer eventueel halverwegen en op 2/3 van de tijd de soep even door. Als hij té vochtig of dun is kun je de slowcooker 20 minuutjes zonder deksel aan zetten. Let op: naar mate de tijd wordt de soep steeds dikker.
8. Haal het botje en eventuele vel van de hamschijf uit de soep en pluk het vlees wanneer nodig wat uit elkaar. Roer goed door en voeg de in plakjes gesneden (voorverwarmde) rookworst toe.

Smullen maar!

Serveertip

Overgebleven soep bewaar je gemakkelijk een aantal dagen in vershoudbakjes in de koelkast óf een langere tijd in de diepvries.

Ik had ingrediënten voor twee keer gesneden (zie foto) om de helft in te vriezen voor een volgende lading erwtensoep. Zo ben je in één keer klaar voor heel wat erwtensoep!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saltandpepper


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saltandpepper
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top