Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Japanse keuken
  5. Kroepoek
  6. Amuse van verschillende soorten kroepoek

Amuse van verschillende soorten kroepoek

Door: bert051

  • Japans, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-12-2015

Ingrediënten 8 personen


8 st. wasabi kroepoek
8 st. saffraan kroepoek
200 gr. paling filet
soja saus
100 gr wakame
100 gr rode kaviaar
Borage cress
200 gr gerookte zalm
20 blaadjes rucola
1 mango
geraspte kokos
witte kookwijn
witte basterdsuiker.


Amuse van verschillende soorten kroepoek

Saffraan kroepoek met paling

Saffraan kroepoek met paling
Amuse van verschillende soorten kroepoek

Wasabi kroepoek met garnaal

Wasabi kroepoek met garnaal

Drie bijzondere amuses met kroepoek
Deze amuses zijn gemakkelijk te maken én zorgen voor een culinaire binnenkomst voor je gasten. De verschillende smaken zijn prima zelf te maken, maar ook kant en klaar verkrijgbaar.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Saffraan kroepoek.
Bak de palingfilet kort aan en lak deze af met de sojasaus. Spuit een mooie dop mayonaise op de kroepoek en bouw hierop een mooi gerechtje met wakame, kaviaar en de paling. Garneer de kroepoek af met de boragecress.

Wasabi kroepoek.
Snijd de gerookte zalm in reepjes. Steek uit de geschilde en in plakken gesneden mango 16 rondjes. Plaats een blaadje rucola in de kroepoek leg daar een plakje mango op en een rolletje gerookte zalm. Dek weer af met een plakje mango. Maak van de afsnijdsels van de mango een coulis met wat witte wijn en witte basterdsuiker. De coulis goed zeven. Grill de kokos heel!!!! kort even aan, zodat het net kleur krijgt. Strooi de kokos over de mango en druppel er nog wat coulis over.

Serveertip

De verschillende smaken kroepoek zijn de koop bij b.v. de Sligro. Je kunt ze ook zelf maken. Zie recept: http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/wereldkeuken/aziatisch/hoe-maak-ik-kroepoek

Bron

Http://foodbrigade.nl/de-aziatische-keuken-5x-origineel-met-kroepoek/



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top