1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Inktvis
  6. Risotto met inktvis

Risotto met inktvis

  • Belgisch, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2015

Ingrediënten 2 personen


1 kleine pijlinktvis
1 scheutje olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 el witte wijn
6 kerstomaatjes
peper - zout
enkele plukjes venkelgroen of dille
Voor de risotto:
100 gr risottorijst
olijfolie
1 el witte wijn
1 dl warme visbouillon
1/2 tl inktvisinkt



Risotto met inktvis
Risotto met inktvis

Eigenzinnig en bijzonder lekker hapje dat niet alleen mooi oogt, maar ook culinair een hoogvlieger is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de schoongemaakte inktvis in ringen en de tentakels in stukjes. Dep goed droog.

-Haal alles even door met peper en zout gekruide bloem en schud het teveel af in een zeef.
-Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit er de inktvis, samen met de knoflook in aan.
-Blus met de witte wijn.

-Voeg de gehalveerde kerstomaatjes toe en laat stoven tot de inktvis gaar is en de saus wat ingedikt is. Kruid naar smaak bij met peper en zout.
-Verwarm een scheutje olijfolie en doe er de rijst bij. Roer om zodat alle korrels mooi gaan glanzen.
-Blus met de witte wijn en laat inkoken.

-Voeg er een pollepel van de warme bouillon aan toe en laat al roerend de rijst het vocht opnemen. Voeg daarna beetje bij beetje de bouillon toe tot de rijst gaar is. Reken hiervoor +- 20 minuten.

Serveren:
Verdeel de risotto met een dresseerring over amuseschaaltjes. Lepel er wat van de opgewarmde inktvis over en werk af met een takje venkelgroen of dille.

Bron

Chef: Peppe Giacomazza



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top