Limoncello-vanillecharlotte met frambozen

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2015
  • Limoncello-vanillecharlotte met frambozen

    Limoncello-vanillecharlotte met frambozen

    Limoncello-vanillecharlotte met frambozen

Met dit feestelijke nagerecht scoor je zeker punten door de smaak én de presentatie. Leuk voor kerst! benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
8 blaadjes gelatine
100 ml limoncello
750 ml slagroom light
50 g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
16-18 lange vingers
250 g frambozen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Charlottevorm of hoge schaal

Bereidingswijze

1. Week blaadjes gelatine 10 minuten in ruim koud water.
2. Verwarm limoncello op laag vuur. Knijp blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de limoncello. Neem limocello, zodra gelatine is opgelost, van het vuur. Laat vooral niet koken. Laat limoncello afkoelen.
3. Klop slagroom met suiker en vanillesuiker dik en lobbig.
4. Roer limoncello met gelatine luchtig erdoor. Zet kom in de koelkast.
5. Zet lange vingers strak naast elkaar tegen de wand van de vorm. Schep slagroom nogmaals voorzichtig om en schep in vorm. Zet vorm minimaal 3 uur in de koelkast zodat de charlotte kan opstijven.
6. Leg vlak voor serveren een bord op charlottevorm en keer ze samen. Laat charlotte voorzichtig op het bord glijden. Garneer de bovenkant met frambozen en bind eventueel een mooi lint om de charlotte.

Bron

Smult 10 jubileumspecial

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten