1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Europese keuken
  5. Cocktailsaus

Cocktailsaus

  • Europees, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-12-2015

Ingrediënten 8 personen


250 gr. mayonaise
2 dl slagroom
2 sjalotjes
enkele druppels worcestersaus
een scheutje tomatenketchup
peper, zout,
1 tl paprikapoeder
1 eetl citroensap
een scheutje cognac
een scheutje sherry


Verder heb je nodig


Mixer
garde


Cocktailsaus
Cocktailsaus

Deze cocktailsaus heb ik jaren geleden gemaakt toen we samen met vrienden kookten.
We hadden veel te veel cocktailsaus en hebben daar toen ook de sla mee aangemaakt. Nou dat werd smullen. Als ik cocktailsaus maak gebruik ik nog steeds dit recept.
Laatst had ik een andere cocktailsaus gemaakt. Toen kreeg ik gelijk commentaar van mijn dochter, waarom ik niet deze had gemaakt, want die is veel lekkerder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De slagroom half opkloppen en daarna vermengen met de mayonaise. Vervolgens roert u er de heel fijn gesnipperde sjalotjes erdoor en ook een scheutje tomatenketchup. Dan roert u 1 tl. paprikapoeder door de saus en evt. enkele druppels worcestersaus. Voeg peper en zout toe naar smaak en dan de cognac en sherry.
Voeg als laatste 1 eetl. citroensap toe. Zet de saus koel tot gebruik.

Serveertip

Deze saus is uitstekend geschikt voor garnalencocktail of zalmcocktail.

Bron

Uit een oud kookschrift



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hildameisters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top