Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-12-2015
  • Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

    Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

    Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

  • Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

    Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

    Gehaktbrood met gedroogde abrikozen

Een lekker en simpel recept voor gehaktbrood met gedroogde abrikozen en veel kruiden

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gram rundergehakt
500 gram half om half gehakt
1 ei
1/2 rode paprika
8 gedroogde abrikozen
8 takjes peterselie
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 eetlepel Ras el Hanout
1/2 eetlepel zout
1 theelepel milde paprika poeder
1/4 theelepel cayennepeper
1/4 theelepel ketoembar
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Snipper de ui en knoflook, snij de paprika, peterselie en abrikozen fijn.

3. Doe alle ingrediënten in een flinke kom en kneed alles door elkaar.

4. Om een stevig gehaktbrood te krijgen klop je er bij het vormen de lucht uit, zodat het makkelijker te
snijden is zodra het klaar is. Dit doe je door op de bovenkant/zijkant klapjes te geven en stevig aan te
drukken.

5. Vorm er daarna een brood van ongeveer 30 cm lang en 10 cm breed.

6. Leg het brood in een ovenschaal en bak in 50 minuten bruin en gaar.

7. Laat even een beetje afkoelen in de ovenschaal

Serveer met brood / soep , wat je wilt !
Ook lekker met een sausje van mayonaise en chilisaus.

Bron

http://marinavis.wix.com/marinakookt

Serveertip

Wil je het bewaren voor later?
Wikkel het brood dan na de oven in aluminium folie en leg het zodra het verder afgekoeld is in de koelkast tot gebruik

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten