Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Heerlijke romige pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaatjes

Heerlijke romige pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaatjes

Door: pwiggers

  • Italiaans
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-12-2015

Ingrediënten 4 personen


Plm. 6 gedroogde tomaten op olie (goed uigelekt) (in kleine stukjes gesneden)
1 sjalotje (gepeld en gesnipperd)
1 teentje knoflook (gepeld en gesnipperd)
plm. 400 gram gemengde paddenstoelen (of kastanjechampignons) (schoongemaakt en in stukken gesneden)
2 eetlepels olie van de gedroogde tomaten of zonnebloemolie
1 theelepel bloem
1/8 liter droge witte wijn of bouillon (van tablet)
1 theelepel suiker
2 theelepels gedroogde tijm
1 laurierblad (liefst vers)
2 theelepels gedroogde oregano
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
2 theelepels paprikapoeder (geen scherpe !)
peper, zout
200 ml crème fraîche
eventueel paar druppels tabasco


Verder heb je nodig


Wok

gemaakt door Agnes
1e foto van internet

2e foto van mezelf (ziet er niet zo goed uit, maar is erg lekker)


Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast.
We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle.
De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie in wok verhitten.
Paddenstoelen hierin op hoog vuur bakken tot al het vocht is verdwenen.
Sjalotsnippers en knoflook even meebakken tot glazig.
Tijm, oregano en laurierblad toevoegen en alles nogmaals goed doorroeren.
Tomatenpuree en stukjes gedroogde tomaten toevoegen en meebakken.
Bloem erdoor roeren.
Afblussen met witte wijn of bouillon.
Op hoog vuur inkoken en dan de crème fraîche erdoor roeren.
Op smaak maken met wat suiker, peper, zout en paar druppels tabasco.

Serveertip

Eet je graag vlees?
Voeg dan wat reepjes (gerookte) kipfilet, reepjes biefstuk, of gehaktballetjes toe aan de saus.
Lekker met alle pastasoorten.

Bron

Internet: Für jeden Tag (iets aangepast)



Deel dit recept

Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top