Linzencurry met Runderballetjes

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-12-2015
  • Linzencurry met Runderballetjes

    Linzencurry met Runderballetjes

    Linzencurry met Runderballetjes

Een bijzonder balletje is met Kumar's zo gedraaid. Maak Hollandse gehaktballen met een Aziatische twist. 

Eet smakelijk! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g basmatirijst
1 bloemkool
370 ml linzen (blik)
2 cm verse gember
8 takjes koriander
300 g rundergehakt
1 ei
2 el zonnebloemolie
1 pakje Kumar's Dahl
100ml Yoghurt
2 el rozijnen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Kook 4 min., giet af en laat goed uitlekken in een vergiet.

2. Laat ondertussen de linzen uitlekken. Schil en rasp de gember. Snijd de koriander fijn. Meng de linzen, gember, koriander, het gehakt, ei, peper en eventueel zout in een kom. Draai er met vochtige handen kleine balletjes van.

3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 8 min. rondom goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

4. Doe ondertussen de Dahl met de yoghurt en bloemkool in een hapjespan en warm 4 min. Schep de rozijnen door de rijst en leg de balletjes in de curry.Verhit de olie in een hapjespan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten