Vijgencompote

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Vijgencompote

    Vijgencompote

    Vijgencompote

heerlijke zelfgemaakte vijgencompote om te serveren bij bijvoorbeeld wild of kaas

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
15-tal gedroogde vijgen
10-tal gedroogde abrikozen
10-tal gedroogde pruimen
10-tal dadels
1 mespuntje kaneel
1 mespuntje korianderpoeder
100 ml amaretto
150 ml witte porto
50 ml sushiazijn
50 ml gembersiroop
1 vanillestok, het merg
1 tonkaboon
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder de steeltjes van de gedroogde vijgen. Doe ze in een grote pot en voeg de overige ingrediënten toe. Laat een half uurtje pruttelen op een matig vuur.

Serveer de vijgencompote bijvoorbeeld met brie en stokbrood.

In een gesteriliseerde bokaal kan je deze compote tot wel zes maanden bewaren.

Bron

chef Roger Van Damme

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten