1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Gyros
  5. Gyros (zelf gekruid)

Gyros (zelf gekruid)

  • Grieks, Brood
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 06-12-2015

Ingrediënten 2 personen


Voor het marineren van het vlees:

2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels oregano
2 theelepels uienpoeder
1 theelepel kaneel
1 theelepel komijn (gemalen‚€®‚€®)
1 heelepel tijm (gemalen)
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepel fijn zeezout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
6 eetlepels olijfolie
pond kipfilet
pitabroodjes



Gyros (zelf gekruid)
Gyros (zelf gekruid)
Gyros (zelf gekruid)
Gyros (zelf gekruid)

Gevonden in de tijd dat ik mij verdiepte in Paleo en gezonder eten. Ik koop nu nooit meer kant en klare gyros, de smaak is zo veel lekkerder! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak met de olie en de kruiden de marinade. Snijd de kipfilet in dunne kleine reepjes en meng het door elkaar. Bij voorkeur een dag van te voren maken, anders zeker 2 uur in de koelkast zetten.
Bak de reepjes kip kort en snel bruin en krokant in de koekenpan. Serveren met pitabroodjes en knoflooksaus (zie Tip)

Serveertip

De kant en klare knoflooksauzen vind ik niet lekker, het is een kleine moeite om 'm zelf te maken:
20 g platte peterselie
3 tenen knoflook (of meer als je 'm nog sterker wilt maken)
8 el mayonaise
4 el Griekse yoghurt
1 theelepel honing

Persoonlijk vind ik deze gyros het lekkerst met kip, je kunt ook ongekruide varkensreepjes (of zelf snijden van varkensfilets) gebruiken.
Naar smaak serveren met tomatenplakjes en/of gebakken uien.

Bron

Paleo lifestyle.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eefje_Drenth


Reacties (18)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Eefje_Drenth
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top