Witlofstamppot met blauwe kaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Een bijzondere stamppot, ontzettend lekker!
Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen (geschild en in gelijke stukken)- 600 gr witlof
- 200 gr gorgonzola in kleine blokjes
- 250 gr walnoten
- 2 dl slagroom
- 25 gr. boter
- 3 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2 el witte balsamico azijn
- 3 eetl. vloeibare honing
- zout
Bereidingswijze
Aardappels koken.
Intussen sjalotjes in de boter zachtjes bakken.Voeg 1.5 dl water toe met het halve bouillonblokje en de azijn.
Kook het ongeveer 3 minuten en roer de honing erdoor. Walnoten in een droge pan roosteren en daarna fijnhakken. Pitten uit de witlof snijden en de witlof dan in reepjes snijden. Aardappels afgieten. Witlof (hou 1 klein handje witlof achter) en slagroom toevoegen en terug op het vuur zetten.Door elkaar roeren tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg de kaas, de noten en de achtergehouden wtlof toe en verdeel het over de borden. Giet de honingsaus erover heen.
Bron
Lidle