Witlofstamppot met blauwe kaas

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Witlofstamppot met blauwe kaas

    Witlofstamppot met blauwe kaas

    Witlofstamppot met blauwe kaas

Een bijzondere stamppot, ontzettend lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardappelen (geschild en in gelijke stukken)
- 600 gr witlof
- 200 gr gorgonzola in kleine blokjes
- 250 gr walnoten
- 2 dl slagroom
- 25 gr. boter
- 3 sjalotjes, gepeld en fijngesneden
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2 el witte balsamico azijn
- 3 eetl. vloeibare honing
- zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappels koken.
Intussen sjalotjes in de boter zachtjes bakken.Voeg 1.5 dl water toe met het halve bouillonblokje en de azijn.
Kook het ongeveer 3 minuten en roer de honing erdoor. Walnoten in een droge pan roosteren en daarna fijnhakken. Pitten uit de witlof snijden en de witlof dan in reepjes snijden. Aardappels afgieten. Witlof (hou 1 klein handje witlof achter) en slagroom toevoegen en terug op het vuur zetten.Door elkaar roeren tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg de kaas, de noten en de achtergehouden wtlof toe en verdeel het over de borden. Giet de honingsaus erover heen.

Bron

Lidle

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Eefje_Drenth avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten