1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Gekruid gehaktballen met speciale jus

Gekruid gehaktballen met speciale jus

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-12-2015

Ingrediënten 4 personen


500 g gemengd gehakt van goede kwaliteit
125 g vetspek (niet gerookt), in kleine blokjes
1 t zout
1/4 t zwarte peper
mespunt kruidnagel
mespunt noodmuskaat
1 t geroosterd en gemalen koriander (roosteren doe je in een droge koekenpan)
1 t Worcestersaus
1 e water

3 e boter voor bakken

1. Meng alle smaakstoffen door gehakt en bak 4 gehaktballen bruin in boter.
2. Haal gehaktballen uit pan.



Gekruid gehaktballen met speciale jus
Gekruid gehaktballen met speciale jus
Gekruid gehaktballen met speciale jus
Gekruid gehaktballen met speciale jus

Ooit jezelf afgevraagd hoe ze dat lekkere gehaktballen saus van de snackbar maken? Dit is die een.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

saus
bakvet van gehaktballen
3 e meel
1/4 tl. gedroogde salie
1/4 tl. knoflook poeder
1/4 tl. zwarte peper
200 ml koude runderbouillon (van blokje)
200 ml koude kippenbouillon (van blokje)

1. Op laag vuur maak je in drie min. de bloem gaar in bakvet.
2. Voeg de salie, knoflookpoeder en zwarte peper erbij.
3. Met een garde meng je de bouillon erdoor.
4. Maak er een gebonden saus van.
5. Voeg gehaktballen erbij en op laag vuur met deksel op pan maakt je de gehaktballen verder gaar. (wel regelmatig de bodem van de pan losroeren om aan branding te voorkomen.

Serveertip


Eten met patat en een frisse salade. (de saus smaakt heerlijk bij patat)

Bron

Zuid-Afrika



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top