Te gekke vistaart van Jamie Oliver
- Engels, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Om een lekker visgerecht te maken met Queens kabeljauwfilet eens een receptje uit de oude doos gemaakt. Een te gekke vistaart uit het boek: The Naked Chef is terug van Jamie Oliver uit 2000
Ingrediënten 6 recipe.people
5 grote aardappels, in blokjeszot en peper
2 eieren
2 grote handen vol verse spinazie
1 ui, fijn gehakt
1 wortel, fijn gehakt
olijfolie
3 dl slagroom (of kookroom)
2 handen vol geraspte Parmezaanse kaas
sap van 1 citroen
1 theelepel mosterd (poeder)
1 handvol bladpeterselie
500 gram kabeljauwfilet (Queens, diepvries)
nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 304,64 kcal |
Koolhydraten | 15,84 g |
Eiwitten | 22,37 g |
Vetten | 16,29 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 graden. Kook de aardappels gaar. Kook de eieren 8 minuten. Pel ze en snij in vieren. Stoom de spinazie in een vergiet boven een pan en druk al het vocht eruit.
Bak in een braadpan in olijfolie de ui en de wortel 5 minuten. Voeg de room toe en breng het mengsel al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de kaas, citroensap, mosterd en de peterselie erdoor.
Vet een ovenschaal en verdeel de kabeljauw in stukjes, de spinazie en de eieren over de bodem. Giet de saus erover. Stamp de aardappelen grof met olijfolie, zout, peper en nootmuskaat. Verdeel de puree over de vis en bak de schotel in 25-30 minuten gaar.
Bron
Jamie Oliver: The Naked Chef is terug
Serveertip
Geef er doperwten bij of baked beans met tomatenketchup.