Geroosterde pompoensoep

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geroosterde pompoensoep

    Geroosterde pompoensoep

    Geroosterde pompoensoep

Dit smakelijke voorgerecht is een favoriet van Smult lezers en heeft dan ook een plekje in de feestelijke jubileumspecial gekregen! Benieuwd naar meer heerlijke recepten? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g oranje pompoen met schil
1 winterwortel, in blokjes
1 ui, grof gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
1 el ras el hanout
1 el verse tijmblaadjes
3 el olijfolie
50 g pompoenpitten
1 l groente- of kippenbouillon
4-6 el Griekse yoghurt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 899,39 kcal
Koolhydraten 48,82 g
Eiwitten 26,71 g
Vetten 58,86 g
Benodigdheden
staafmixer

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder pitten uit pompoen. Snijd wortel en pompoen met schil in blokjes en verdeel ze met ui en knoflook in een braadslede. Strooi ras el hanout, tijm en wat zout erover en sprenkel
olijfolie erover. Schep alles goed door. Rooster pompoen in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
2. Rooster pompoenpitten in een droge koekenpan lichtbruin. Laat ze op een bordje afkoelen.
3. Schep inhoud van braadslede in een soeppan en schenk de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en pureer alles met de staafmixer tot een gladde soep. Warm soep nog even op en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep pompoensoep in wijde kommen en schep een lepel yoghurt in het midden. Strooi er pompoenpitten over.

Bron

Smult 10 jubileumspecial

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Smu1webmagazine avatar
Smu1webmagazine

Doorsturen

Home Recepten