1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Guacamole
  6. De lekkerste guacamole

De lekkerste guacamole

Door: wilmiewillemse

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-2015

Ingrediënten 6 personen


- 2 rijpe avocado's
- ½ bosje koriander
- 1 limoen (sap)
- 1 klein teentje knoflook
- ½ rode ui
- ½ rode chilipeper
- 1 tomaat (of pitjes van een granaatappel)
- zwarte peper
- zeezout


De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole
De lekkerste guacamole

De lekkerste guacamole maak je natuurlijk zelf. Deze heb ik met succes nagemaakt zoals de smaak was toen ik het zelf in Mexico heb gegeten.
Het is niet alleen een onmisbaar bijgerecht bij het pittige Mexicaanse eten. Het is natuurlijk ook gewoon lekker om er tortillachips in te dippen bij een borrel of Mexicaans biertje.

TIP: Vervang de tomaat eens door granaatappel (zie foto)

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verwijder de pitjes uit de chilipeper en snij deze zo fijn mogelijk.
- Snipper de ui zo fijn mogelijk, knijp de knoflook uit en doe alles in een kom.
- Snij de avocado's doormidden, haal de pit eruit, schep het vruchtvlees eruit met een lepel en doe dit ook in de kom.
- Voeg alvast het sap van een halve limoen toen en prak alles doorelkaar met een vork.
- Voeg dan peper, zout, fijngehakte koriander en de rest van het limoensap toe.
- Meng alles goed door elkaar.
- Verwijder de pitjes en het sap uit de tomaat, snij deze in kleine blokjes en schep dit door de massa.
- Wanneer je granaatappel gebruikt; snij deze doormidden en sla met een pollepel de pitjes eruit. Schep deze dan in plaats van de tomaten blokjes door de guacamole.

Serveertip

De bakjes van Lock & Lock zijn erg praktisch want de toen ik de eerste keer de guacamole maakte met tomaat bewaarde ik de helft van de koriander, peper en rode ui in een bakje. Toen ik een paar dagen daarna de guacamole met granaatappel maakte kon ik meteen de ingrediënten die de vorige keer overgebleven waren weer gebruiken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top