1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italiaanse herfstsoep

Italiaanse herfstsoep

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2015

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 venkel, in dobbelsteentjes
1 groene paprika, in dobbelsteentjes
1 blik cannelini bonen
1 blik tomatenblokjes
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
3 aardappels (vastkokend)
1 cappuccinokopje tempestina (pasta)
1 dikke plak zeeuws spek, in dobbelsteentjes
150 gr salami (AH biologisch), in dobbelsteentjes
4 volkoren pistoletjes of kampioentjes



Soep met tempestina pasta. Tempesta = storm, soep dus voor een stormachtige herfstdag. Tempestina is iha te koop in Turkse winkels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Fruit gesnipperde ui en knoflook. Voeg in dobbelsteentjes gesneden venkel en groene paprika toe, fruit even mee tot ze lekker gekleurd zijn. Voeg 1 liter water bij, bouillonblokjes, bonen en tomaten. Schil de aardappels en snij ze in dobbelsteentjes. Voeg ze bij de soep, laat deze 10 minuten koken. Snij het spek en de salami in dobbelsteentjes. Doe ze in de soep, samen met de de tempestina* pasta. Laat 5 minuten koken. De soep is klaar.

Serveren met volkoren pistoletjes.

Serveertip

Maak de soep al 's ochtends, of daags ervoor. Bij het opwarmen zijn alle ingrediënten dan lekker gebonden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TonyChocolony


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van TonyChocolony
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top