Italiaanse herfstsoep

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2015

Soep met tempestina pasta. Tempesta = storm, soep dus voor een stormachtige herfstdag. Tempestina is iha te koop in Turkse winkels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 venkel, in dobbelsteentjes
1 groene paprika, in dobbelsteentjes
1 blik cannelini bonen
1 blik tomatenblokjes
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
3 aardappels (vastkokend)
1 cappuccinokopje tempestina (pasta)
1 dikke plak zeeuws spek, in dobbelsteentjes
150 gr salami (AH biologisch), in dobbelsteentjes
4 volkoren pistoletjes of kampioentjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit gesnipperde ui en knoflook. Voeg in dobbelsteentjes gesneden venkel en groene paprika toe, fruit even mee tot ze lekker gekleurd zijn. Voeg 1 liter water bij, bouillonblokjes, bonen en tomaten. Schil de aardappels en snij ze in dobbelsteentjes. Voeg ze bij de soep, laat deze 10 minuten koken. Snij het spek en de salami in dobbelsteentjes. Doe ze in de soep, samen met de de tempestina* pasta. Laat 5 minuten koken. De soep is klaar.

Serveren met volkoren pistoletjes.

Serveertip

Maak de soep al 's ochtends, of daags ervoor. Bij het opwarmen zijn alle ingrediënten dan lekker gebonden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten