Indisch gekruid runder-stoofvlees
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijk gemakkelijk recept zonder aparte ingredienten.
Ingrediënten 4 personen
800 g doorregen runderlappen in blokjesZwarte peper
4 el zonnebloemolie
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook
25 g verse gember
1 rode peper, zonder zaadjes
1 blikje tomatenpuree
5 el ketjap manis
2 vleesbouillonblokjes
Benodigdheden
BraadpanBereidingswijze
Snij het rundvlees in blokjes en bak ze in de zonnebloemolie.
Zwarte peper naar smaak toevoegen.
Snij de ui en bak die mee.
Knoflook, gember en rode peper snijden en die even meebakken.
Tomatenpuree even meebakken.
5 eetlepels Ketjap toevoegen.
de bouillonblokjes toevoegen en gekookt water toevoegen tot het vlees onderstaat.
Laat het geheel 3 uur op een lage temperatuur sudderen.
Roer regelmatig en voeg zo nodig extra water toe.
Eventueel te binden met maizena.
Bron
Recepten kaartje van de slager
Serveertip
Serveer de stoofpot met rijst, nasi of bami.
Lekker in combinatie met bv Maiskoekjes (zie mijn recepten) of sperzieboontjes.