Indisch gekruid runder-stoofvlees

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Indisch gekruid runder-stoofvlees

    Indisch gekruid runder-stoofvlees

    Indisch gekruid runder-stoofvlees

Heerlijk gemakkelijk recept zonder aparte ingredienten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g doorregen runderlappen in blokjes
Zwarte peper
4 el zonnebloemolie
2 grote uien, in stukken
4 tenen knoflook
25 g verse gember
1 rode peper, zonder zaadjes
1 blikje tomatenpuree
5 el ketjap manis
2 vleesbouillonblokjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Snij het rundvlees in blokjes en bak ze in de zonnebloemolie.
Zwarte peper naar smaak toevoegen.
Snij de ui en bak die mee.
Knoflook, gember en rode peper snijden en die even meebakken.
Tomatenpuree even meebakken.
5 eetlepels Ketjap toevoegen.
de bouillonblokjes toevoegen en gekookt water toevoegen tot het vlees onderstaat.

Laat het geheel 3 uur op een lage temperatuur sudderen.
Roer regelmatig en voeg zo nodig extra water toe.
Eventueel te binden met maizena.

Bron

Recepten kaartje van de slager

Serveertip

Serveer de stoofpot met rijst, nasi of bami.
Lekker in combinatie met bv Maiskoekjes (zie mijn recepten) of sperzieboontjes.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

yvansanten avatar
yvansanten

Doorsturen

Home Recepten