Heel erg luxe chocolademousse
- Europees, Nagerecht
- 20-30 min.
Mijn recept voor chocolademousse. Veel ingredienten, veel smaak. Een topper voor de kerst.
Ingrediënten 8 recipe.people
* 2 eieren* 100 gram suiker
* twee kopjes sterke espresso
* mespuntje cayennepeper
* 25 gram cacao
* 100 gram erg pure chocolade
* snufje poedersuiker
* 125 ml room
* 125 gram mascarpone
* snufje zout
Benodigdheden
Mixer, au-bain-marie komBereidingswijze
Zeef de cacao. Splits de eieren. Klop eigeel en suiker au bain marie tot een witte, romige crème. Voeg de cayennepeper aan de espresso toe. Schenk de espresso vervolgens in beetjes bij de crème, blijf kloppen om het geheel tot een vla te binden. Doe de vla in een grote kom, voeg de gezeefde cacao toe. Klop goed door. Smelt de chocolade au bain marie en voeg deze bij het mengsel, nog één keertje goed doorroeren.
Laat het geheel wat afkoelen.
Sla de slagroom met een beetje poedersuiker stijf. Voeg geslagen room en mascarpone toe aan de vla, roer tot een gladde crème.
Klop het eiwit heel stijf, met een snufje zout. Spatel het eiwit door de crème.
Verdeel de mousse over 8 tot 12 kleine dessertschaaltjes. Laat deze in de koelkast opstijven.
Serveer met garnering naar keuze (walnootje erop, mintblaadje, room erop (cappuccino!) uitgestort, enz.)
Eet smakelijk!
Serveertip
Serveren in rode espressokopjes, met een toefje room.