1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsau

Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsau

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-11-2015

Ingrediënten 4 personen


4 - 6 eieren
1 ui
2 teentjes knoflook
2 cm verse gember
2 lente uitjes of een rode ui
2 el arachideolie
1 tl sesamolie
1 - 2 tl sambal (of meer naar smaak)
100 ml kokosmelk
1 el ketjap manis
2 el citroen- of limoensap
zeezout
basterdsuiker
vers koriandergroen (ter garnering)


Verder heb je nodig


2 pannetjes


Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsaus Indonesische eieren in pittige sambalsau
Indonesische eieren in pittige sambalsaus
Indonesische eieren in pittige sambalsaus
Indonesische eieren in pittige sambalsau

Pittige eieren in een verse sambalsaus, een geweldige smaakbeleving uit de Indonesische keuken. Makkelijk te maken en voldoende voor 4 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De eieren 8 tot 9 minuten koken tot ze hard zijn, terugkoelen, pellen en halveren. Maak de saus door gember te snipperen en knoflook te persen. Uien in dunne ringen snijden. Kort in de pindaolie aanbraden tot glazig. Dan sambal toevoegen doorroeren. Afblussen met kokosmelk tot er een romige massa ontstaat. Nu op smaak brengen met citroensap, suiker, zout en zoete sojasaus. Giet de warme saus in en vlakke schaal en leg de halve eieren erbovenop. Garneer het met vers gesnipperde koriandergroen. Eet smakelijk!

Serveertip

Leuk als bijgerecht rijsttafel, maar ook als partysnack erg geschikt.

Bron

Insipratie buitenlands kookprogramma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top