1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pittige, Turkse gebakken aardappelblokjes

Pittige, Turkse gebakken aardappelblokjes

  • Turks, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-11-2015

Ingrediënten 4 personen


800 gr vastkokende aardappels.
3-4 el olijfolie
1 ui
5 teentjes knoflook
1 el harissa (of chilipasta)
1 tl komijn
1 tl sumac (te koop in Turkse winkels voor 1 euro)
snufje gemalen fenegriek
zeezout
kwart bosje verse koriander, gesnipperd


Verder heb je nodig


Kookpan, koekenpan


Pittige, Turkse gebakken aardappelblokjes
Pittige, Turkse gebakken aardappelblokjes

Met recht gebakken aardappels met pit. Heel universeel en bijna overal lekker bij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De aardappels schillen en in gelijkmatige blokjes snijden van ongeveer 1 centimeter. Olijfolie in grote koekenpan doen en verhitten. Aardappelblokjes goudbruin bakken en dan zouten. Blokjes uitnemen en apart zetten. Ui snipperen en samen met geperste knoflook aanbraden in het restantje olijfolie. Sumac, fenegriek, komijn en harissa toevoegen en goed door elkaar mengen. Tenslotte de aardappelblokjes weer terugdoen in de pan en goed mengen met de specerijen. Strooi er tenslotte fijn gesnipperd koriandergroen over en serveren.

Serveertip

Erg lekker bij kebab, lamskoteletten, pittig gehakt, gyros en ander pittig rood vlees.

Bron

Insipratie buitenlands kookprogramma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top